Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Recensie | Ik wens je het allerbeste

Toen uitgeverij Dutch Venture Publishing in november bekend maakte dat ze I wish you all the best gingen vertalen, kon ik mijn geluk niet op. Dit is één van de weinige YA-boeken over een non-binaire hoofdpersoon dat nu in het Nederlands te lezen is. Het vertalen duurde ietsje langer dan gepland, waardoor mijn geduld op de proef werd gesteld, maar nu is het eindelijk zover! Ik wens je het allerbeste ligt in de winkels.

Lees meer »

Releasekalender najaar 2022

Het zomerzweet druipt nog van je hoofd, maar op de kantoren van de uitgeverijen maken ze zich al klaar voor het najaar! Alle plannen liggen er, en ik deel voor jullie weer een handig overzicht met alle boeken die je komende maanden kunt verwachten. Net als in het voorjaar en de zomer vind je een complete lijst met YA-boeken en hier en daar wat interessante New Adult of volwassen-fantasy. Alles staat weer lekker op volgorde als een soort kalender en uiteraard houd ik alles up-to-date, mocht er nog wat veranderen of bij komen. Welke boeken zet jij meteen op je verlanglijstje?

Lees meer »

Limited Editions in het Nederlands!

Lijstjes maken, ik ben er gek op. Waar ik ook gek op ben, zijn die prachtige limited edtions die de laatste tijd steeds vaker verschijnen. Ik heb een zwak voor al die prachtige uitgaves, maar soms raak ik het overzicht van het aanbod een beetje kwijt.

Lees meer »

Recensie | Tot uw dienst

Eind oktober schreef ik me in voor de blogtour van Tot uw dienst. In het begin van 2021 las ik namelijk deel één, Zoals u wenst, en ik wilde dolgraag weten hoe het verder zou gaan. Helaas liep het drukproces van het boek door papiertekorten vertraging op, waardoor ik nog wat langer moest wachten. In de tussentijd interviewde ik Denise over haar twee boeken voor een schoolopdracht, en later zette ik die ook op mijn blog. Nu is het dan eindelijk zover; mijn recensie voor Tot uw dienst is vandaag aan de beurt voor de blogtour! Wat ik van dit vervolg vond, lees je in deze blog. Let wel op, er komen spoilers in voor van het eerste boek. Mijn dank gaat uit naar Clavis voor het recensie-exemplaar, uiteraard heeft dat mijn mening niet beïnvloed.

Lees meer »

Releasekalender zomer 2022

Het is weer zover, want de zomer staat voor de deur! De mooie lentedagen zijn bijna voorbij en dat betekent dat we kunnen uitkijken naar alle boeken die in de zomer gaan verschijnen. Ik heb wederom mijn best gedaan om zoveel mogelijk YA-boeken te verzamelen van verschillende uitgeverijen. Verder vind je ook een aantal fantasy en NA titels die wellicht ook interessant voor je zijn. Bereid je voor, de maanden zijn zeer goed gevuld! Alles staat in een handig overzicht, ingedeeld op de releasedata van de boeken. Zo kun je weer heerlijk je verlanglijstje aanvullen en weet je meteen wanneer je ze in de boekhandel kunt vinden. 

Lees meer »