Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Recensie | Laat ons zien wie je bent

Dat ik een gat in de lucht sprong toen ik ontdekt dat Show us who you are vertaald ging worden, is zacht uitgedrukt. Sinds ik Een soort vonk las, hoopte ik dat ook het tweede boek van deze auteur er in het Nederlands ging komen. Dat jeugdboek is mijn favoriete boek over autisme ooit. Nog nooit herkende ik mezelf zó in een fictief personage. Dus toen ik het bericht zag, benaderde ik de uitgeverij en kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd om daar als autistische lezer mijn mening over te geven. Of Laat ons zien wie je bent kan tippen aan mijn grote favoriet, vertel ik in deze recensie. Mijn verwachtingen waren in elk geval torenhoog!

Lees meer »

Autisme ABC | Woorden en begrippen uitgelegd

Hallo en welkom in de autistenwereld! Wie mijn blog al langer leest of mij al een poosje op Instagram volgt, komt geregeld in aanraking met woorden die met autisme te maken hebben. Ook als je googelt kom je al snel allerlei verschillende begrippen tegen. Maarre, wat beteken die eigenlijk allemaal? In deze woordenlijst leg ik je er zoveel mogelijk uit! De lijst is op alfabetische volgorde, lekker auti-proof.

Lees meer »

Studeren met autisme

Tijdens je studie kan je autisme je behoorlijk in de weg zitten. Het huidige schoolsysteem is niet gemaakt voor ons. Passend onderwijs lijkt verder weg dan ooit, doordat er van regulier onderwijs verwacht wordt dat ze goede hulp bieden, terwijl ze hier niet in zijn gespecialiseerd. Ikzelf ken geen enkele autist bij wie de schoolgang soepel is verlopen. En als je dan met moeite je basis- en middelbare schooltijd hebt voltooid, is de stap naar een studie gigantisch; vooral als je van speciaal onderwijs komt. In deze blog duik ik verder dit onderwerp in.

Lees meer »

Autisme in Nederlandstalige YA fictie

Als autistische boekenliefhebber heb ik er mijn missie van gemaakt mijn bloglezers en volgers op Instagram meer over autisme te leren. Daarom besloot ik speciaal voor de nationale autismeweek op zoek te gaan naar Young Adult boeken met personages die autistisch zijn. Juist jongeren zijn heel erg bezig om te ontdekken wie ze zijn, en boeken waarin ze zichzelf kunnen herkennen helpen hen hierbij. En niet-autistische lezers leren zo meer over mensen in hun omgeving. 

Lees meer »

Recensie | Blauwtje

Toen ik dit boek in de kringloopwinkel tegenkwam was ik meteen enthousiast. Ik ontdek niet vaak nieuwe boeken waarin autisme een rol speelt. En dan ook nog van een Nederlandse auteur! Ik kocht het boek en begon er de volgende dag in. Maar hoe verder ik las, hoe meer het boek me tegenviel. Ik vertel je graag waarom. 

Lees meer »