Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Waarom zijn alledaagse dingen voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend?

Voor het vak burgerschap op school moest ik een tijdje geleden een verslag maken over een maatschappelijk onderwerp. Ik heb gekozen om deze (zie de titel van deze blog) onderzoeksvraag te gaan beantwoorden. Omdat ik denk dat dit nog best een leerzaam stuk kan zijn voor meer mensen dan mijn docent alleen, plaats ik het hier ook. Wil je na het lezen van een paar persoonlijke blogs wat meer algemene informatie lezen over autisme? Dan is dit stuk wellicht interessant.

Lees meer »

Autistische burn-out

Mijn hoofd loopt over bij de kleinste dingetjes. Prikkels die ik als irritant ervaarde, zorgen er nu voor dat ik in huilen uitbarst en niet meer weet hoe ik moet praten.

Lees meer »

5 tips om goedkoop boeken te scoren

Twee jaar geleden had ik misschien vijf YA boeken in mijn kast. Nu zijn dat er zo'n 115.Wie nu denkt dat ik honderd euro per maand uitgeef aan boeken, moet ik teleurstellen. Vanwege mijn autisme (= veel sneller vol hoofd) kan ik niet veel meer dan vijf uur per week werken, en dus heb ik niet zo'n groot budget.Hoe ik dan tóch aan zoveel boeken kom (zonder te stelen)?Hieronder deel ik mijn tips!

Lees meer »