Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Kort verhaal: De Stiefkinderen

Voor school moest ik een modern sprookje schrijven van twee pagina's. Het was voor Duits, maar ik heb ook de Nederlandse versie opgeslagen. Ik vind hem zelf erg leuk geworden, dus deel ik hem graag met jullie. Het is gebaseerd op Assepoester, Rapunzel en Sneeuwwitje. Ik ben benieuwd of jullie ze eruit kunnen halen. Laat me zeker even weten wat je ervan vindt!

Lees meer »

Recensie | Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Zoals je ondertussen misschien al wel weet, heb ik autisme. Mijn diagnose is vorig jaar vastgesteld en ondertussen heb ik mezelf erg goed leren kennen. Ik schrijf af en toe een blogje over mijn ervaringen (die vind je hier). Ik vind het erg prettig dat er steeds meer begrip is voor mensen met autisme en ik vind het interessant om anderen hun ervaringen te lezen. In de eerste week van april, de nationale autisme week, kwam het boek van Bianca Toeps uit. Ze heeft een blog, die ik al een tijdje volgde, en haar manier van schrijven spreekt me enorm aan. Toen ik hoorde dat ze een boek schreef over autisme, wilde ik die dus graag lezen. Ik kocht hem samen met mijn moeder op de dag dat hij uitkwam en begon er de volgende dag in. Ik hoopte op duidelijke uitleg over autisme, zodat iedereen die het leest ons beter begrijpt. Daarnaast hoopte ik op herkenning, nieuwe inzichten en mooi geformuleerde zinnen die me aan het denken zouden zetten. Maar is dit ook wat ik kreeg?

Lees meer »

Altijd maar uitleggen

Een ding dat ik echt vreselijk vind aan mijn autisme, is dat ik steeds mensen moet uitleggen wie ik ben. En dan niet in de zin van 'hoi, mijn naam is Rieneke, ik ben zestien jaar, ik hou van lezen, ik wil grafisch vormgever worden, ik heb een broertje en mijn lievelingskleur is groen'.

Lees meer »

De weg naar mijn diagnose

Het is deze week de nationale autisme week én het is vandaag wereldwijde autismedag. Daarom leek het mij een goed idee om eens een nieuwe zeer persoonlijke blog te plaatsen over mijn autisme. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik erachter kwam dat ik autisme heb en wat eraan vooraf ging. Het was een heel gedoe met ups en downs, maar ik heb mezelf nog nooit zo goed gekend als nu.

Lees meer »