Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Poster | Mooie eigenschappen van autisme

Als het ergens over autisme gaat, wordt er meestal vooral ingezoomd op alle negatieve punten. Dat vind ik zo zonde! Autisme is meer dan 'probleemgedrag' en sociale ongemakkelijkheid. Het is hoe mijn hersenen werken, en dat is zo mooi!

Lees meer »

Wat je beter niet kunt zeggen | Irritatiefactortjes deel 2

Alweer een tijdje geleden schreef ik één van mijn favoriete blogposts. Dat is 'Irritatiefactortjes', een stuk waarin ik tien uitspraken over autisme verzamelde waar ik me enorm aan erger. En aangezien de wereld nog niet volstaat met regenbogen en eenhoorns, heb ik afgelopen jaar opnieuw tien van deze uitspraken kunnen verzamelen. Deze gaan meer in op de verwachtingen die mensen van mij als autist hebben.

Lees meer »

Interview met Denise Marinus

Vorig jaar debuteerde Denise Marinus met Zoals u wenst. Dit YA-boek met royalty-thema gaat over de jonge Jules. Ze gaat op het paleis werken als assistent van de kroonprinses. De rebelse Constance zit daar echter niet op te wachten en maakt Jules het leven zo moeilijk mogelijk. Jules moet kiezen; vertrekken met lege handen of trouw blijven aan de persoon die uit is op haar ondergang?

Lees meer »

Dankwoord 'Mijn wereld vol boeken' 2022

Wauw, wat een jaar! Het is bijna onvoorstelbaar, maar alweer een jaar geleden begon ik met het maken van de Mijn wereld vol boeken voor 2022. Het was weer een fantastische reis waar ik veel van heb geleerd. Ja, zelfs bij deze tweede editie was er nog genoeg te ontdekken! Allereerst pakte ik de marketing wat serieuzer aan door een apart Instagram-account boordevol posts op te zetten. Er kwam een pre-order met exclusieve pen én er ontstond een samenwerking met een ander gaaf bedrijf! Er waren ook een aantal tegenslagen; boeken die alsmaar niet geleverd werden bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een foutieve druk van maar liefst 100 exemplaren?! Ik heb echt even een paniek-momentje gehad toen ik dat ontdekte. Maar gemiddeld genomen ging alles super goed. Wie had gedacht toen ik vorig jaar 64 boeken verkocht, ik nu aan 258 bestelde boeken zou komen? Zelfs alle boeken met een snijfout zijn verkocht én er moest een tweede druk komen!

Lees meer »

Recensie | FAQ gender

Dat uitgeverij Blossom Books zich inzet voor inclusiviteit, wisten we al langer. Ze geven zoveel mogelijk genres uit en hebben een prima stapel met boeken vol diverse personages. LHBTQ+ is een thema dat ze niet onbekend is. Naast de fictie in hun aanbod, vind je ook korte non-fictie boekjes hierover, die ze pamfletten noemen. Naast de meer algemene pamfletten over queer-zijn, verscheen in november 2021 een boekje over non-binair zijn. Dit is een onderwerp dat me behoorlijk interesseert. Precies op de dag dat ik van plan was 'm in de winkel te gaan kopen, plofte het als verrassing op mijn deurmat. Vandaag deel ik mijn recensie en vertel ik ook waarom die zo lang op zich heeft laten wachten.

Lees meer »

Goedkoop boeken shoppen

Ben jij ook zo gek op fijne koopjes? Omdat je aan het eind van de maand niet zo’n groot budget meer over hebt? Omdat je nog snel een cadeautje moet zien te regelen? Of gewoon omdat het fijn is om zoveel mogelijk boeken te kunnen kopen met hetzelfde bedrag?

Lees meer »