Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Mogen deze boeken alsjeblieft vertaald worden?

Bookstagram is een heerlijke plek waardoor ik elke dag nieuwe boeken op mijn te-lezen-lijstje zet. Soms lijkt een boek mij enorm gaaf, maar blijkt het al snel dat 'ie niet is vertaald. En dat terwijl ze enorm populair zijn! Daarom bij deze; mijn lijst met boeken waarvan ik dolgraag een Nederlandse vertaling zou willen zien. Boeken van bekende auteurs, boeken met belangrijke thema's of zelfs een combinatie daarvan.

Lees meer »

Releasekalender voorjaar 2022

Ben jij al klaar voor het voorjaar? Dit jaar is nog maar net begonnen, maar alle nieuwe titels en plannen vliegen je al om de oren. Ben je net als ik een beetje overweldigd door alle info die uitgeverijen op je afvuren? Lees dan zeker even verder, want in deze blog heb ik zoveel mogelijk Nederlandstalige YA en fantasy verzameld! Zo kun je makkelijk kiezen welke boeken er op je verlanglijstje komen en wanneer je ze kunt verwachten.

Lees meer »

Recensie | Lore

Zodra ik te horen kreeg dat ik Lore mocht recenseren, sprong ik een gat in de lucht. Dit boek leek me echt fantastisch! Het werd omschreven als 'Griekse mythologie gecombineerd met De Hongerspelen'. Op de basisschool las ik nog wel eens mythologische verhalen en De Hongerspelen vind ik ook geweldig. Daarnaast las ik al eerder boeken van deze auteur, die ik erg gaaf vond, dus ik keek er enorm naar uit.

Lees meer »

De leuke dingen aan autistisch zijn

Als je autisme hebt, zijn veel alledaagse dingen vaak lastiger dan voor mensen met een neurotypisch brein. Mensen met autisme lopen vaker vast op school of werk, relaties lopen niet erg soepel, ze hebben een grotere kans op psychische klachten (angst, depressie, etc.) en gaan over het algemeen eerder dood door alle stress die ze in hun leven hebben gehad (hier meer info). Onbegrip vanuit de omgeving speelt hierin een belangrijke rol, en om wat meer inzicht te geven ben ik deze blog gestart. Ik heb het over de dingen die ik lastig vind, maar voor deze keer wil ik het eens omgooien. Het is namelijk niet alleen maar één grote tragedie om autistisch te zijn. Soms is het ook gewoon leuk!

Lees meer »

Alles over de nieuwe 'Mijn wereld vol boeken'

Jaaa! Het is zover! Na lang en hard werken kan ik jullie nu eindelijk meer vertellen over Mijn wereld vol boeken. En dan bedoel ik dus de nieuwe, verbeterde versie van de eerste Mijn wereld vol boeken van afgelopen jaar. Jullie waren daar zó enthousiast over, dat ik in januari al de vraag kreeg of ik voor 2022 opnieuw een reading journal ging maken. Dat is gelukt! De test-lezers hebben hun feedback gegeven, de puntjes zijn op de 'i' gezet en de proefdruk is binnen. Ik ben super trots op het eindresultaat, want het is nog gaver geworden dan het eerste! Wil jij alles weten over de afwerking van het boek, de inhoud en upgrades? Lees dan snel verder!

Lees meer »