Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Meltdowns & Shutdowns: wat is het?

Meltdowns en shutdowns zijn het meest 'problematische' gedrag dat iemand met autisme kan vertonen. Als een autist vaak genoeg last heeft van meltdowns/shutdowns, komt de hulpverlening op gang. Dat komt omdat dit gedrag aan de buitenkant vaak goed zichtbaar is voor neurotypischen, terwijl het échte probleem zich vóór een meltdown afspeelt. Wat het precies is en hoe je iemand het beste kunt helpen, wil ik graag uitleggen in deze blog.

Lees meer »

Recensie | De expeditie van Felicity Montague

Toen ik De Grand Tour Van Henry Montague oppakte, had ik nooit verwacht het zo leuk te vinden. Sinds ik YA ontdekt heb, lees ik eigenlijk amper nog historische boeken, terwijl ik die vroeger erg leuk vond. Het eerste deel van de Montague-kronieken zat vol spanning en diversiteit. Ik werd helemaal meegesleept. Daardoor was ik ook enorm benieuwd naar het vervolgdeel. Ik contacteerde uitgeverij Blossom Books, en niet veel later viel De Expeditie Van Felicity Montague op mijn deurmat om te gaan recenseren. Dit boek wordt vanuit het perspectief van Henry's zus verteld. Of ik hier net zo enthousiast over ben, lees je in deze blogpost.

Lees meer »

Het nieuwe normaal

Het nieuwe schooljaar is van start. Eentje waarin ik ook daadwerkelijk naar school zal moeten om mijn diploma uiteindelijk te kunnen halen. Maar lukt dat eigenlijk wel? Is die hele autistische burn-out al wel over, en zo nee, wanneer is het dan zover? En hoe zit het eigenlijk met alle dingen die blijven veranderen door de coronapandemie? Ik heb stress en twijfels, die ik de dag voor mijn negentiende verjaardag onder woorden bracht in deze blogpost.

Lees meer »

Recensie | Ivelle

Laura Diane ken je misschien wel van haar duologie die bestaat uit Als de nacht eindigt en Als de morgen begint. Dit is een gave dystopische serie, die niet onderdoet voor grote Amerikaanse titels. Toen bekend werd dat er een nieuw verhaal van haar hand zou verschijnen, was ik dus ook razend benieuwd. Voor Ivelle maakt Laura een uitstapje naar een ander genre, namelijk urban fantasy. Dat is een genre waarin de wereld op de onze is gebaseerd, met een aantal fantasy elementen erin verwerkt. Ivelle is geschreven tijdens de corona-lockdown en zou dicht bij de auteur liggen. Belooft veel goeds, en ik ga je vertellen of Laura mijn hoge verwachtingen heeft kunnen waarmaken.

Lees meer »

Recensie | Een intens gelukkig gevoel

Tahereh Mafi is één van mijn favoriete auteurs. Ze schreef de bekende dystopische Vrees me serie, maar maakte een uitstapje naar contemporary met Een bijna eindeloze afstand. Dat boek vond ik ontzettend mooi, mede doordat het gebaseerd is op ervaringen uit Taherehs verleden. Onlangs kwam er opnieuw een contemporary van haar hand, en ik ontving het om te recenseren. Een intens gelukkig gevoel zou een emotionele rollercoaster zijn en in combinatie met de poëtische schrijfstijl klonk mij dat erg goed in de oren.

Lees meer »

Recensie | Zout

Zout is een boek dat ik zonder Instagram waarschijnlijk aan me voorbij had laten gaan. Een contemporary over eetproblemen van een voor mij nogal onbekende uitgeverij... Nee, niet iets wat ik snel op zou pakken. Maar het ding is; ik ken de auteur. Of nou ja, ik volg haar al een paar jaar en we chatten zo af en toe. En als je iemand een beetje kent, is het wel zo leuk om het debuut van diegene te lezen.

Lees meer »