Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Mijn favorieten uit de najaarbrochures

Het is middenin de zomer en dus is het tijd voor... Nee, geen ijsjes, maar de najaarsbrochures van onze favo uitgeverijen! Ik ben dol op vooruitblikken en mijn verlanglijstje bomvol boeken zetten die nog helemaal niet verschenen zijn. Dat kan gelukkig heel makkelijk dankzij de catalogi die veel uitgeverijen online zetten. Ze zijn vooral bedoeld om boekhandelaren op de hoogte te stellen van het aanbod, zodat die het kunnen inkopen. Maar voor ons is het natuurlijk net zo leuk om al even een blik te werpen op al het moois dat komen gaat.

Lees meer »

Nederlandstalige YA graphic novels

Graphic novels worden steeds bekender. Het zijn een soort stripboeken, maar dan vaker over serieuzere onderwerpen. Vooral tieners die niet zo dol zijn op lezen maar wel íets moeten lezen van school zijn er gek op. Ook op Instagram zie ik ze vaker langskomen, en dus wilde ik er een paar gaan lezen. Toen ik echter op zoek ging naar leuke graphic novels, viel het aanbod me tegen. Vooral als je zoekt naar Nederlandstalige graphic novels. Bovendien is er nergens echt een handig overzicht met welke er zijn binnen het YA-genre waar ik zo gek op ben. Dus besloot ik dat overzicht zelf maar te maken. Deze blogpost is daarvan het resultaat.

Lees meer »

Happy flapping: dit is stimmen

Wie iets langer in autistenland rondreist, komt al snel het woord 'stimmen' tegen. Het zou iets zijn wat elke autist doet. Ik doe het ook, al wist ik heel lang niet dat het zo heette. Maar waarom stimmen we eigenlijk? En wat houdt het in? Ik ga proberen meer duidelijkheid te geven, met behulp van voorbeelden uit mijn (dagelijks) leven.

Lees meer »

Recensie | Lily

Toen ik Lily op Instagram langs zag komen, werd ik meteen enorm nieuwsgierig. Dit boek klonk namelijk precies als het soort verhaal waar ik helemaal gek op ben. Het is een dystopische YA én komt van eigen bodem. Gauw zette ik het op mijn verlanglijstje. Niet veel later kreeg ik ineens een berichtje van New Book Collective (een organisatie die o.a. de promotie voor een aantal uitgeverijen regelt); of ik misschien interesse had om het boek te recenseren. Euh, ja natuurlijk! Zo kwam het dat dit boek op mijn deurmat belandde en ik jullie nu van mijn mening ga voorzien. Want of al mijn verwachtingen uitkwamen...

Lees meer »

Recensie | De Woestijndief

Na Emmelies debuut Het Hart van de Adelaar wilde ik alleen nog maar meer van haar lezen. Haar eerste boek vond ik namelijk geweldig en gelukkig hoefde ik niet eens zo heel lang te wachten tot er een nieuw werk verscheen. De Woestijndief is een eerste deel uit een duologie, wat betekent dat we in september alweer verder kunnen lezen. Ik ontving van de uitgeverij een recensie-exemplaar, waar ik ze enorm dankbaar voor ben. Uiteraard heeft dat mijn mening en recensie niet beïnvloed.

Lees meer »

Hoe zullen we autisme noemen?

Autisme beschrijf ik vaak als beperking, ook op de beginpagina van deze autisme-blogs. Maar is het wel een beperking, of kunnen we het beter anders noemen? Want ben ík beperkt, of wórd ik beperkt door de samenleving? Er zijn meerdere standpunten en meningen over, en die ga ik onder de loep nemen.

Lees meer »