Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

6 feitjes over mijn autisme

Rond mijn dertiende begon ik dingen over autisme te leren. Op mijn vijftiende volgde de officiële diagnose. Nu ben ik achttien. Ik weet ondertussen best veel over autisme. Over welke sensorische prikkels lastig voor me zijn. Wat ik moet doen als ik overprikkeld raak. Over het masker dat ik opzet om niet sociaal ongemakkelijk over te komen, en hoe, wanneer en waarom ik die af en toe moet afzetten. Over wat er over autisme wordt gezegd in het algemeen, en hoe ik het herken in mijn oud-klasgenoten en familie. En omdat ik het onderwerp interessant vind, blijf ik erover lezen. Zo ontdek ik af en toe nog nieuwe dingen. Dingen waar ik me enorm in herken, maar waar ik nooit van had verwacht dat het bij autisme zou horen. En dan zijn er nog de onderwerpen waar ik op mijn blog nog geen aandacht aan heb besteed. Omdat al deze onderwerpen te kort zijn voor een aparte blogpost, en eigenlijk ook niet lekker bij een ander onderwerp pasten, heb ik ze verzameld. In deze blog ga ik kijken naar deze zes 'gekke' feitjes over mijn autisme.

Lees meer »

Maskeren: wanneer niet en wanneer wel?

Eigenlijk iedereen met autisme kent het wel; maskeren. Misschien gebruiken ze er een ander woord voor, of hebben ze er eerder nog niet bij stil gestaan, maar iedereen die ik gesproken heb, doet het. Voor niet-autisten is het echter vaak een onbekend iets. Wat is maskeren precies? Waarom doen we het? Wanneer is het handig, en wanneer niet meer? 

Lees meer »

Ik ben er nog niet... Autistische burn-out 2.0

Ik heb last van een autistische burn-out. 'Nog steeds?' zal je misschien denken. Het antwoord is ja; sinds deze blogpost hierover van vorig jaar januari, is het nog niet weg. Hoe dat nu precies zit en hoe het met me gaat? Dat ga ik proberen uit te leggen. Het is vandaag immers Wereld Autisme Dag.

Lees meer »

Mijn favorieten uit de zomerbrochures

Het voorjaar is nog niet om of de zomerbrochures verschijnen alweer! Ik vind het altijd ontzettend leuk om vooruit te kijken en ook nu wil ik jullie weer mijn favorieten laten zien. Mijn selectie bestaat uit boeken van Blossom Books, Best of YA, Luitingh-Sijthoff, Z&K, Boekerij, HarperCollins, Hamley Books, Clavis en Fontein.

Lees meer »

Interview met Lotte van den Noort

Via Instagram heb ik Lotte leren kennen. Ik volgde haar Bookstagram account al een tijdje toen ik erachter kwam dat ze net als ik een vormgeefopleiding volgt. Maar waarschijnlijk ken jij haar vooral als auteur bij Hamley Books.

Lees meer »

Recensie | Boek der Heiligen

Over iets meer dan vier weken komt Shadow and Bone op Netflix. Deze fantasy serie is gebaseerd op de razend populaire Grisha boeken van Leigh Bardugo. Om dit te vieren, kwam afgelopen maand het Boek der Heiligen uit in het Nederlands. De Istorii Sankt'ya, zoals fans van de reeks dit boek zullen kennen, staat vol met de verhalen van de 28 belangrijke heiligen uit de GrishaVerse. Beter zelfs; zowel in de boekenreeks als de nieuwe Netflix-serie speelt dit boek een belangrijke rol. Super gaaf dus dat wij 'm nu ook zelf kunnen lezen! Ik ontving een recensie-exemplaar van Blossom Books, en dit is wat ik van dit boek vind.

Lees meer »