Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Nederlandstalige YA met LGBTQ+

De laatste tijd vind ik het steeds leuker om divers te lezen. Daarom was ik op zoek naar een aantal boeken met LGBTQ+ representatie. Dat viel alleen erg tegen; ik vond slechts korte lijstjes met alleen de bekendste boeken, die ook niet waren aangevuld met nieuwere releases. Of de lijsten stonden vol Engelstalige boeken die niet zijn vertaald. Omdat ik toch graag zo'n lijst met Nederlandstalige boeken wilde, heb ik 'm zelf gemaakt.

Lees meer »

Recensie | Ooit in september

Mijn doel voor 2021 is om meer boeken van Nederlandse auteurs te lezen én me te focussen op nieuw uitgekomen boeken. Toen ik dit boek langs zag komen, kon ik die doelen mooi combineren. Ik las al meerdere lovende reacties over de boeken van Emma Anna, en werd zelf ook wel nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. Daarom besloot ik dit nieuwe boek van haar te pre-orderen. Het gaat bovendien ook nog eens over een relatie tussen twee mannen, en omdat ik ook graag meer LGBTQ+ boeken wil lezen, komt dat ook nog eens mooi uit. 

Lees meer »

Auti Q&A

Op mijn Instagram-account deel ik af en toe wat over mijn autisme. Het leukste hieraan vind ik alle berichtjes die ik krijg van mensen die zich in mijn verhaal herkennen, of mensen die ik een nieuw inzicht gegeven heb. Tussen die berichtjes zitten ook vragen, en die beantwoord ik graag. Zo kwam ik op het idee om een oproepje te doen. Volgers konden hun vragen en vooroordelen over autisme insturen. Er zitten hele leuke, moeilijke en verassende vragen bij, die ik in deze blog allemaal ga beantwoorden. Ik heb ze ingedeeld in drie categorieën; de algemene vragen, de vragen over mij en mijn autisme, en vooroordelen die ik ga beamen of ontkrachten. 

Lees meer »

Digitaal dankwoord 'Mijn wereld vol boeken'

Als schrijver werk je lang aan je boek. Je krijgt hulp van mensen, en die bedank je achteraan in het dankwoord. 'Mijn wereld vol boeken' is geen roman, maar een invulboek. Het was een lang en leerzaam proces; niet alleen het ontwerpen, maar ook het reclame maken en verkopen.

Lees meer »

Oud & Nieuw!

Het is december, en dat betekent dat het nieuwe jaar alweer in zicht komt! Voordat we oud en nieuw gaan vieren, en het rare 2020 achter ons laten, blik ik vandaag nog even terug op afgelopen boekenjaar, en kijk ik ook alvast vooruit. Heb ik de doelen die ik voor mezelf maakte gehaald? Hoeveel boeken zijn er in mijn kast komen wonen? Welke boeken vond ik het leukst? En wat hoop ik dat 2021 gaat brengen? Deze miep is gek op lijstjes, so here we go! 

Lees meer »

Boekomslagen redesign vergelijken

Op Instagram zag ik een foto passeren van een erg mooi boek. Het omslag sprak me aan, en dus zocht ik het op. De inhoud klonk me echter vrij bekend, en na wat speurwerk kwam ik erachter dat het ging om een heruitgave. Het boek bleek al in mijn kast te staan, maar met zo'n andere omslag, dat ik het niet herkend had.

Lees meer »