Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Recensie | Een soort vonk

Op Instagram had ik het boek slechts twee keer langs zien komen, maar ik werd er toch nieuwsgierig naar. Ik las dat het over autisme ging, dus zocht ik het op op internet. Zodra ik de eerste twee hoofdstukken op de site van de uitgever gelezen had, was ik eigenlijk al verkocht. Het voelde alsof 'Een soort vonk' over mij ging.

Lees meer »

Nederlandse YA gebaseerd op sprookjes

In de YA-boekenwereld zijn ze niet vreemd; hervertellingen van sprookjes. Bekende verhalen in een nieuw jasje, die op een volwassener manier zijn verteld, en soms in een geheel nieuwe setting. Of het boek neemt de slechterik als hoofdpersoon, want waardoor maakt zo'n iemand de keuzes die hij maakt?

Lees meer »

Mijn favorieten uit de voorjaarsbrochures

Het is weer midden november, en dat betekent dat de nieuwe voorjaarsbrochures langzaamaan binnenstromen! Ik heb die van mijn favoriete uitgeverijen bekeken en een kleine selectie gemaakt van de boeken die mij aanspreken. Vandaag bespreek ik boeken van uitgeverij Boekerij, de Fontein, Blossom Books, Best of YA en Hamley Books.

Lees meer »

Recensie | Het Hart van de Adelaar

Eind augustus deed ik mee aan een winactie. Om deel te nemen moest je een haiku te schrijven, een kort gedichtje. Super origineel idee, en ik was daarom nog blijer toen ik twee weken later hoorde dat Emmelie Arents mijn haiku als beste had gekozen. Zo won ik haar boek 'Het hart van de adelaar', een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond.

Lees meer »

Recensie | Zomerburen

Voor iemand die zoveel van boeken houdt als ik, deel ik maar weinig recensies. Dat komt vooral doordat ik mijn tijd vaak liever besteed aan een volgend boek, en omdat ik niet altijd goed weet hoe ik mijn mening nou moet omschrijven. Dat heb ik vandaag ook, maar ik ga enorm m'n best doen, want dit boek is zo ontzettend gaaf dat ik er gewoon íets over wil vertellen. 

Lees meer »

Irritatiefactortjes

Het is geen geheim dat ik fan ben van Jochem Myjer. Niet extreem of zo, maar als ik een vol hoofd heb, vind ik het heerlijk al die voor mij bekende shows te bekijken. In één daarvan heeft hij een liedje over irritatiefactortjes; kleine dingen waar je he-le-maal gek van wordt.

Lees meer »