Rieneke Speulman liefde voor verhalen

Welkom op mijn website!

Op mijn eigen stukje internet deel ik alles wat mij bezighoudt. Je vindt hier mijn designwerk dat ik maakte voor mijn opleiding of in mijn vrije tijd. Verder zie je mijn liefde voor boeken terug in verschillende lijstjes en blogs, en ik schrijf over mijn autisme. Al deze dingen hebben te maken met mijn liefde voor verhalen. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!


Pre-order nu: Mijn wereld vol boeken!

Mijn wereld vol boeken is terug voor 2023! Pre-order van 1 t/m 31 oktober 2022 en ontvang gratis een magnetische boekenlegger!

Voorbeeld; Complete box

Mijn wereld vol boeken is te bestellen in vier verschillend sets. Ben jij dol op mooie, handige en bijpassende goodies om jouw leesjaar nog leuker te maken? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je extra pagina's om reviews op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Voor welke set ga jij?

Weten wat je kunt verwachten van deze nieuwe editie? Op deze pagina vertel ik je alles over de afwerking, nieuwe pagina's en verbeteringen ten opzichte van de 2022-editie.


Uitgelichte ontwerpen

Yes, mijn eerste boekomslag-ontwerp is een feit! Ik ben helemaal gek op boeken en maakte al verschillende boek-gerelateerde projecten. Maar een professioneel boekomslag voor een fictief verhaal? Dat nog nooit! Ik maakte een redesign voor Heerestraat & Rozenlaan, om die bij de andere boeken van de auteur aan te laten sluiten.

Voor deze schooloprdacht mochten we zelf bedenken wat we gingen maken. De enige eis? Laat op je portfolio zien wat je écht graag doet en waar je goed in bent. En zo maakte ik dit Libris YA nieuws krantje. Een mix van een magazine en een folder, en een mooie combi van mijn liefde voor boeken en vormgeving.

Mijn wereld vol boeken is terug! Na het succes van de vorige editie, besloot ik om voor 2022 opnieuw een reading journal te ontwerpen. Deze is in pre-order te bestellen van 1 t/m 31 oktober, en daarna tot februari. Welke keuzes ik maakte en hoe ik het ontwierp, lees je op de portfolio pagina.


Blogberichten

Gephotoshopte Instagram posts

Als je deze website hebt bekeken, zal je ondertussen wel weten hoeveel ik hou van boeken en Photoshoppen. En waarom zou ik die twee liefdes niet combineren? Voor mijn Instagram account maak ik naast 'gewone' foto's ook templates voor in je story's en pas ik mijn Photoshop-skills soms toe voor een post. Vandaag wil ik jullie een kijkje achter de schermen geven bij zes bewerkte Instagram posts op mijn account.

Lees meer »

DIY: ontwerpen voor op kleding

Na het laten bedrukken van een Shatter me sweater, kreeg ik de smaak te pakken. Ik wilde meer boekige kledingstukken! En dus ging ik aan de slag met het ontwerpen van nog wat meer afbeeldingen van mijn andere favoriete series. Je kunt ze hieronder downloaden, zodat je er zelf kleding mee kunt maken. Je kunt het bijvoorbeeld bij een website bestellen, of met transferpapier (te koop bij o.a. Hema en Acion) zelf op textiel strijken. Kun jij al kiezen wat je gaat maken? Ik twijfel nog even verder!

Lees meer »

Interview met mezelf

Voor de magazine opdracht van school die ik in juli maakte, had ik naast een mooie vormgeving natuurlijk ook stukken tekst nodig. Ik vond het leuk om in het magazine meer over mijn autisme te vertellen. Ik beschreef dit in interview-vorm, als een interview met mezelf. Het interview kun je al een tijdje lezen via de portfolio pagina van het magazine, maar omdat het zo expliciet over autisme gaat, vond ik dat het ook een aparte blog op deze pagina verdient. Bovendien heb ik hier meer ruimte, zodat ik ook het stuk dat ik geschreven had maar niet in mijn ontwerp paste, alsnog kan gebruiken.

Lees meer »

DIY: Lunar Chronicles quote kaarten

Een tijdje geleden ontwierp ik twee quote kaarten voor één van mijn favoriete series; de Lunar Chronicles. Ik postte deze op mijn Instagram pagina, en ontving leuke reacties. Omdat ik heel erg houdt van het delen van liefde voor boeken -en alles wat daarbij komt kijken- zet ik de ontwerpen nu als download op deze pagina. Zo kun je ze zelf maken!

Lees meer »

Unboxing verrassingspakket Blossom Books

Uitgeverij Blossom Books bestaat dit jaar 10 jaar, en speciaal daarvoor hebben ze allerlei leuke acties. Elke maand staat in het teken van een thema, waarvan ze in hun maandelijkse nieuwsbrief drie boeken voor tippen. Van één van deze boeken wordt ook het e-book afgeprijsd. Daarnaast zijn er drie Instagram-challenges waaraan je kunt meedoen. Je maakt een foto, gebruikt de juiste hashtags, en maakt zo kans op een verrassings-boekenpakket ter waarde van €50. En in maart heb ik die gewonnen.

Lees meer »

DIY: Shatter me truien

Zoals jullie misschien wel weten, hou ik er enorm van om bezig te zijn in Photoshop. Ik volg niet voor niks een opleiding media vormgeven, zou je denken. Het is mijn grote liefde naast boeken en ik vind het natuurlijk ook super leuk om beide hobby's te combineren. En dat heb ik dus weer eens gedaan.

Lees meer »