Boeken

Verhalen vind ik prachtig in al zijn vormen. In beeld, maar ook zeker in schrift. In mijn vrije tijd heb ik vaak een boek in mijn hand of schrijf ik aan mijn eigen verhaal. Ik vind het ook leuk om op andere manieren met boeken bezig te zijn. Dat doe ik door mijn creativiteit te uiten op Instagram, lijstjes te maken en deze blog bij te houden.

 

Mijn passie voor vormgeven en mijn liefde voor verhalen combineer ik jaarlijks met mijn invulboek Mijn wereld vol boeken. Dé reading journal voor de Nederlandstalige boekenliefhebber! Bestel nu jouw exemplaar voor 2023!

 

Laat je op deze pagina's inspireren en duik in een wereld vol boeken!

Check de losse pagina's

Voordat je mijn recensies leest, is het nog wel handig om te weten, wat de sterretjes betekenen die ik gebruik om aan te geven wat ik van een boek vind. Het gaat vooral over mijn persoonlijke smaak, want alle boeken zijn kunstwerken op zich.

★ Dit boek is niet mijn ding/ik heb het niet uitgelezen
★★ Helaas voldeed het niet aan mijn verwachtingen
★★★ Ik heb me prima vermaakt tijdens het lezen
★★★★ Ontzettend mooi, maar het miste voor mij net de 'wow-factor'
★★★★★ Enorm van genoten, in mijn beleving klopte alles

Veel (lees)plezier!

Lees per categorie

Alle boeken blogs

Meer lezen? Check voor de complete verzameling aan blogs het overzicht hieronder!

Releasekalender zomer 2023

De dagen zijn weer wat langer, het zonnetje komt af en toe om het hoekje kijken. Het doet me verlangen naar de zomer! En dat is niet zo gek, want dan komen er weer fantastische boeken in de winkel.

Lees meer »

Releasekalender voorjaar 2023

Het aftellen naar het nieuwe jaar is in volle gang! Er wordt volop teruggeblikt en alvast vooruitgekeken. Met deze blogpost help ik je graag een handje op weg met je gloednieuwe verlanglijstje. Je vind hier zoveel mogelijk YA-boeken en een aantal interessante fantasy titels die gaan verschijnen in het voorjaar. Allemaal op volgorde als een echte kalender. Ik loop de lijst af en toe langs om 'm zo up-to-date mogelijk te houden. Welke boeken komen er op jouw lijstje te staan?

Lees meer »

Recensie | Lark & Kasim beginnen een revolutie

Soms heb je van die boeken die je naam bijna lijken te schreeuwen. Dat had ik met Lark & Kasim beginnen een revolutie. Ik las dat het ging over een non-binaire autist die schrijver wil worden en was meteen verkocht. Ik bedoel, hallo, dit gaat toch net over mij?! Nooit eerder zag ik een YA met de combi van non-binair en autistisch zijn en ik vond mezelf al snel de perfecte lezer voor dit boek.

Lees meer »

Recensie | Ik wens je het allerbeste

Toen uitgeverij Dutch Venture Publishing in november bekend maakte dat ze I wish you all the best gingen vertalen, kon ik mijn geluk niet op. Dit is één van de weinige YA-boeken over een non-binaire hoofdpersoon dat nu in het Nederlands te lezen is. Het vertalen duurde ietsje langer dan gepland, waardoor mijn geduld op de proef werd gesteld, maar nu is het eindelijk zover! Ik wens je het allerbeste ligt in de winkels.

Lees meer »

Releasekalender najaar 2022

Het zomerzweet druipt nog van je hoofd, maar op de kantoren van de uitgeverijen maken ze zich al klaar voor het najaar! Alle plannen liggen er, en ik deel voor jullie weer een handig overzicht met alle boeken die je komende maanden kunt verwachten. Net als in het voorjaar en de zomer vind je een complete lijst met YA-boeken en hier en daar wat interessante New Adult of volwassen-fantasy. Alles staat weer lekker op volgorde als een soort kalender en uiteraard houd ik alles up-to-date, mocht er nog wat veranderen of bij komen. Welke boeken zet jij meteen op je verlanglijstje?

Lees meer »

Limited Editions in het Nederlands!

Lijstjes maken, ik ben er gek op. Waar ik ook gek op ben, zijn die prachtige limited edtions die de laatste tijd steeds vaker verschijnen. Ik heb een zwak voor al die prachtige uitgaves, maar soms raak ik het overzicht van het aanbod een beetje kwijt.

Lees meer »

Recensie | Tot uw dienst

Eind oktober schreef ik me in voor de blogtour van Tot uw dienst. In het begin van 2021 las ik namelijk deel één, Zoals u wenst, en ik wilde dolgraag weten hoe het verder zou gaan. Helaas liep het drukproces van het boek door papiertekorten vertraging op, waardoor ik nog wat langer moest wachten. In de tussentijd interviewde ik Denise over haar twee boeken voor een schoolopdracht, en later zette ik die ook op mijn blog. Nu is het dan eindelijk zover; mijn recensie voor Tot uw dienst is vandaag aan de beurt voor de blogtour! Wat ik van dit vervolg vond, lees je in deze blog. Let wel op, er komen spoilers in voor van het eerste boek. Mijn dank gaat uit naar Clavis voor het recensie-exemplaar, uiteraard heeft dat mijn mening niet beïnvloed.

Lees meer »

Releasekalender zomer 2022

Het is weer zover, want de zomer staat voor de deur! De mooie lentedagen zijn bijna voorbij en dat betekent dat we kunnen uitkijken naar alle boeken die in de zomer gaan verschijnen. Ik heb wederom mijn best gedaan om zoveel mogelijk YA-boeken te verzamelen van verschillende uitgeverijen. Verder vind je ook een aantal fantasy en NA titels die wellicht ook interessant voor je zijn. Bereid je voor, de maanden zijn zeer goed gevuld! Alles staat in een handig overzicht, ingedeeld op de releasedata van de boeken. Zo kun je weer heerlijk je verlanglijstje aanvullen en weet je meteen wanneer je ze in de boekhandel kunt vinden. 

Lees meer »

Recensie | Laat ons zien wie je bent

Dat ik een gat in de lucht sprong toen ik ontdekt dat Show us who you are vertaald ging worden, is zacht uitgedrukt. Sinds ik Een soort vonk las, hoopte ik dat ook het tweede boek van deze auteur er in het Nederlands ging komen. Dat jeugdboek is mijn favoriete boek over autisme ooit. Nog nooit herkende ik mezelf zó in een fictief personage. Dus toen ik het bericht zag, benaderde ik de uitgeverij en kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd om daar als autistische lezer mijn mening over te geven. Of Laat ons zien wie je bent kan tippen aan mijn grote favoriet, vertel ik in deze recensie. Mijn verwachtingen waren in elk geval torenhoog!

Lees meer »

Autisme in Nederlandstalige YA fictie

Als autistische boekenliefhebber heb ik er mijn missie van gemaakt mijn bloglezers en volgers op Instagram meer over autisme te leren. Daarom besloot ik speciaal voor de nationale autismeweek op zoek te gaan naar Young Adult boeken met personages die autistisch zijn. Juist jongeren zijn heel erg bezig om te ontdekken wie ze zijn, en boeken waarin ze zichzelf kunnen herkennen helpen hen hierbij. En niet-autistische lezers leren zo meer over mensen in hun omgeving. 

Lees meer »