4 tips om je volgende boek te kiezen

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 12:23

Mijn eigen TBR stapel van ongelezen boeken uit mijn kast

Moeite met het kiezen van je volgende boek? Je bent niet de enige. Veel boekenfreaks hebben eindeloze to-be-read stapels en lijstjes. Kiezen uit al die boeken is niet even makkelijk. Daarom heb ik voor jullie een paar tips die je kunnen helpen bij het kiezen van je volgende boek.

 

1| Schakel een hulppersoon in

Laat eens iemand anders een boek voor je kiezen. Geef aan tussen welke boeken je twijfelt en vraag je hulppersoon het boek te kiezen dat hem/haar het leukste lijkt. Twijfel je niet, maar heb je gewoon geen inspiratie? Vraag dan om het favoriete boek van je hulppersoon. Zo kun je nieuwe auteurs, genres en schrijfstijlen ontdekken. Bovendien laat je zo zien dat je geïnteresseerd bent in de ander zijn boeken-keuzes, wat je band weer wat kan versterken. Ook kun je later gezellig kletsen over het boek en meningen delen. Een soort tweepersoons leesclub!

 

2| Recensies

Heb je niemand aan wie je hulp wilt of kan vragen? Recensies kunnen ook helpen. Zijn er veel mensen enthousiast over hetzelfde boek en spreekt het verhaal je aan? Probeer dat boek dan eens uit. Zowel op deze site, als vele andere boekenblogs vind je veel recensies en leestips.

 

3| Loten

Een boek kiezen kan ook heel gemakkelijk door de titels te loten. Schrijf alle titels op, stop de papiertjes in een potje en trek er eentje uit. Digitaal loten kan natuurlijk ook. Of zet je boeken willekeurig door elkaar voor je, doe je ogen dicht en wijs er eentje aan. Als je heel veel boeken hebt, kijk dan eens om je heen, onthoud de kleur die je het eerst zag en kies het boek met dezelfde kleur kaft.

 

4| Kaartspel

Wat je ook kunt proberen, is om door middel van een kaartspel je volgende boek te kiezen. Leg de boeken in vier rijen voor je en deel deze in, in de vormen van het kaartspel (rij 1 hart, rij 2 klaver, enz.). Neem van elke vorm het aantal getallen dat je hebt in je boekenrijen. Schud dan de kaarten, draai ze om en kies er een uit. Het boek dat hoort bij deze kaart, wordt het boek dat je gaat lezen. Heb je bijvoorbeeld rij 1 ingedeeld als hart en heb je de kaart hart drie getrokken? Dan lees je dus het derde boek uit rij 1.

 

Hoe kies jij vaak je volgende boek uit? En wat doe je als je niet kunt kiezen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.