Blossom Books garage sale

Gepubliceerd op 20 januari 2019 om 11:55

Op 18 januari organiseerde young adult uitgeverij Blossom Books een garage sale. Ze verkochten boeken die lichtbeschadigd terug kwamen van de boekenwinkels met flinke kortingen. Het was bij hun kantoor in Utrecht. Ik woon daar zo'n kwartier met de auto vandaan en dus haalde ik mijn moeder over om met me mee daarheen te gaan. Ik had ook met de bus gekund, want het openbaar vervoer is prima haalbaar als ik duidelijk van tevoren mijn reisplanning op orde heb. Maar ik was bang voor de drukte. Na een week school plan ik op vrijdagmiddag niets in, omdat mijn hoofd dan vaak al erg vol zit. Ik verwachtte dat het best eens druk zou kunnen worden en in combinatie met de vrijdagmiddag, leek het mij niet handig om alleen te gaan.

Ik had gelijk; het was best wel druk. Het was niet zo'n grote ruimte en iedereen verdrong zich bij de tafels om maar bij dat ene boek te kunnen komen. De mooiste pareltjes waren daardoor al snel weg. Ik ben niet zo van het graaien en mensen opzij duwen. Thuis had ik een lijstje gemaakt met de boeken waarnaar ik op zoek zou gaan. Er stond een hele doos vol met de hardcover 'Heel me' boeken, voor €10 in plaats van de €20 nieuwprijs. Dat was vast nummer 1; nu had ik alle 'hoofddelen' in de 'Touching Juliette' serie compleet. Daarvoor lagen stapels met de paperback van 'Verwoest me/Versplinter me'. 'Versplinter me' had ik al in hardcover, maar aangezien die versie niet meer verkrijgbaar is van 'Verwoest me', wilde ik deze paperback voor €7,50 best graag hebben. Mijn moeder heeft deze uiteindelijk voor me gekocht en ik krijg hem pas als ik bepaalde schoolopdrachten heb ingeleverd. (Wat ik toen natuurlijk niet wist, is dat ik de hardcover drie dagen later alsnog in een kringloopwinkel zou tegenkomen...) Ook zag ik 'Cinder' in hardcover voor €5. Een vriendin van mij is daar zó laaiend enthousiast over, dat ik hem heb gekocht. De rest van de serie lag er ook, zowel in hardcover als paperback. Maar aangezien veel boeken €10 waren en ik al €20 van mijn maandelijkse €30 boekenbudget al had uitgegeven, kon ik niet veel meer kopen. Nu, achteraf, baal ik dat ik 'De mensenmarkt' ('Unplugged' deel 2) en 'Robijnrood' niet heb gekocht. Ik heb 'Lobsters', 'Body positive power', 'Iskari 2', 'Een bijna eindeloze afstand', 'De 100' en nog zo veel meer boeken laten liggen. Ik ben altijd een enorme twijfelkont en in drukke ruimtes kan ik al helemaal niets meer beslissen.

Ik vind het lastig om me langs mensen heen te wringen, om te vragen of ik er misschien langs mag. Ik vind het lastig om een praatje te maken met mensen. Ik probeer het wel, maar vergeet dan oogcontact te maken (dat schijnt namelijk normaal te zijn, ook al voel ik me er niet prettig bij). Met zoveel geklets van mensen om me heen, vind ik het heel moeilijk om nog na te denken en te beslissen over mijn aankopen, of om zelf ook gezellig te doen. Ik ben er uiteindelijk zo'n veertig minuten geweest. Dat vind ik best knap, eigenlijk. Het is lang vanwege de drukte, maar weer kort om dingen te beslissen.

In april is de volgende garage sale volgens mij ('k heb dat iemand horen zeggen), en ondanks dat het lastig was, ga ik dan gewoon lekker weer. Tja, de keuze tussen goedkope boeken en een nog voller hoofd, is toch snel gemaakt. Wat ik dan wel anders doe, is mijn geld van die maand helemaal bewaren voor de sale, ondanks dat er in april zo'n drie boeken uitkomen die ik wil hebben. Daar wacht ik dan dus even mee. Ook ga ik dan eerder weg van huis, zodat ik op tijd ben voor de mooiste boeken. En alle boeken waarover ik nog twijfel tóch alvast vasthouden en niet terugleggen, want voor je het weet heeft iemand anders hem al gepakt (zo liep ik deze keer namelijk de boekenlegger van 'Cinder' mis, er waren twee exemplaren van de hardcover, waarvan maar een de boekenlegger had).

Zijn jullie bij een garage sale van Blossom Books geweest?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.