Mijn favorieten uit de voorjaarsbrochures

Gepubliceerd op 21 november 2020 om 17:21

Het is weer midden november, en dat betekent dat de nieuwe voorjaarsbrochures langzaamaan binnenstromen! Ik heb die van mijn favoriete uitgeverijen bekeken en een kleine selectie gemaakt van de boeken die mij aanspreken. Vandaag bespreek ik boeken van uitgeverij Boekerij, de Fontein, Blossom Books, Best of YA en Hamley Books.

Er komen ook YA boeken uit bij uitgeverij HarperCollins en Leopold, maar die liggen niet zo in mijn straatje. Ben je wel fan van deze uitgeverijen? Check dan vooral zelf hun catalogi! Die kun je vaak makkelijk op hun sites terugvinden.

Op de catalogi van Moon en Clavis is het nog even wachten, maar zodra die er zijn, zal ik deze blog aanvullen!

Voor we beginnen... wat zijn deze catalogi?

Drie keer in het jaar verschijnen de plannen die uitgeverijen hebben gemaakt voor een periode. In deze brochures vind je alle nieuwe boeken terug, nog voordat er echt reclame voor is gemaakt. Papieren edities van deze catalogi worden naar boekhandels verstuurd, zodat zij kunnen bedenken welke boeken ze gaan inkopen. Echter komen vrijwel alle brochures ook online te staan, die je kunt vinden op de meeste websites van uitgeverijen. Vaak zijn ze gepubliceerd via de site issuu.com, waardoor je ze ook daar snel kunt terug vinden.

Vroeger wist ik niet eens dat dit bestond, maar tegenwoordig houd ik ze goed in de gaten. Zo weet ik namelijk voor welke boeken ik echt wil gaan sparen. Ze verschijnen voor het voorjaar (jan. - mei), de zomer (mei - sept.) en voor het najaar (sept. - jan.). Naast de titels, vind je er hoeveel het boek gaat kosten en in welke maand het verschijnt. De exacte datum komt vaak pas later, omdat men zo ver van tevoren vaak nog niet weet hoe alles gaat lopen. Omdat de brochures zijn gemaakt voor boekhandelaren, vind je ook de plannen voor de marketing terug. Zo weet je soms al of er bijvoorbeeld een bijpassende boekenlegger bij een boek zal zitten!

Alle info die erin staat, is onder voorbehoud. Zo kunnen omslagen nog veranderd worden, er kan vertraging komen waardoor een boek later verschijnt, en heel soms gaat een titel helemaal niet meer door. Maar het is vooral ontzettend leuk om erin te snuffelen!

Februari

Als doden spreken
Mel Hartman
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: fantasy
Uitgave: hardcover

Release datum: februari 2021
Nieuwprijs: €18,99

Dit is het vervolg op 'Als doden dromen', een fantasy boek van eigen bodem waar ik alleen maar positieve reacties van gelezen heb. Mel werd zelfs vergeleken met Sarah J. Maas, een van de bekendste fantasy auteurs waar ook ik fan van ben. Ik heb deel één nog niet gelezen, maar het staat bovenaan mijn verlanglijstje. En kijk die cover nou, alleen daarom zou je hem al kopen, toch?

Lief meisje, kwaad bloed
Holly Jackson
Uitgeverij: Volt
Genre: thriller 
Uitgave: paperback
Release datum: 25 februari 2021
Nieuwprijs: €15

Dit is het vervolg op het razend populaire 'Moordgids voor lieve meisjes', dat ik onlangs kreeg en waar ik enorm nieuwsgierig naar ben. Ook in dit boek moet er weer een raadsel opgelost worden, en ook deze keer is Pip van de partij!

Hof van zilveren vlammen
Sarah J. Maas
Uitgeverij: Best of YA
Genre: fantasy
Uitgave: paperback
Release datum: 16 februari 2021
Nieuwprijs: €22,99

Het langverwachte vervolg in de Hof van doorns en rozen serie. Dit is één van mijn favoriete series ooit, en ondanks dat ik geen fan ben van de nieuwe omslagen, wil ik ook gewoon dit nieuwe deel hebben. Het is dit keer in Nesta's en Cassians perspectief, en daar ben ik heel benieuwd naar! Bovendien is het lekker dik; volgens de catalogus zou het 648 pagina's hebben, OMG!

De Raven
Kass Morgan & Danielle Paige
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: fantasy
Uitgave: hardcover

Release datum: 16 februari 2021
Nieuwprijs: €19,99

Om eerlijk te zijn weet ik nog niet zeker of ik dit boek ga kopen, maar lezen wil ik het zeker. Dit boek stond al eerder in een catalogus, namelijk die van najaar 2019. Het had toen nog de titel 'De Sociëteit' en zou in januari uitkomen. Waarschijnlijk heeft de vertraging alles te maken met Covid-19, en ik ben eigenlijk vooral heel blij dat het niet is geannuleerd. Dit boek is geschreven door de auteurs van 'De 100' en 'Dorothy must die' en gaat over heksen. Spannend!

Maart

In het duister
Tamara Arts
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: paranormale thriller
Uitgave: hardcover

Release datum: 18 maart 2021
Nieuwprijs: €18,99

Dit is het debuut van Tamara, een YA lezer en bookstagrammer die ik al een tijdje volg. In haar Stories zei ze ooit dat ze nachtmerries had van haar eigen boek, dus dat belooft wat. Ik ben niet erg bekend met het paranormale genre (iets met geesten of zo?), dus ik ben erg benieuwd. Ik heb in elk geval vast besloten dat ik het overdag ga lezen...

April

De Woestijndief
Emmelie Arents
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: fantasy
Uitgave: hardcover

Release datum: 21 april 2021
Nieuwprijs: €18,99

Jaaa! Emmelie komt met een nieuw boek! Nadat ik kennis met haar maakte dankzij haar fantastische debuut 'Het Hart van de Adelaar', wil ik alleen nog maar meer. Dit is het eerste deel van een duologie (woehoe, nog meer Emmelie!) en ik kijk er reikhalzend naar uit.

De verbannen koningin
Holly Black
Uitgeverij:  Boekerij
Genre: fantasy
Uitgave: hardcover met stofomslag

Release datum: 8 april 2021
Nieuwprijs: €20,-

Toen Boekerij aangaf de Cruel Prince trilogie te gaan vertalen, sprong ik een gat in de lucht. Deze reeks had ik al zo vaak langs zien komen, dat ik het ook wilde lezen. Het vertalen ging lekker snel, omdat alle drie de delen al uit waren in het Engels. In 2020 verschenen het eerste en tweede deel, en binnenkort kan ik dus lekker verder lezen in deel 3! De eerste druk is weer een limited edition met glanzende pagina randen en illustraties op de schutbladen. Een prachtige editie die ik niet wil missen!

Als de morgen begint
Laura Diane
Uitgeverij: Clavis
Genre: dystopie
Uitgave: hardcover

Release datum: 26 april 2021
Nieuwprijs: €18,95

In oktober 2019 verscheen het eerste boek van Laura. Ik had het ontzettend snel uit en heb sindsdien alleen nog maar gewacht op het vervolg, want oh my, wat eindigde deel 1 in een cliffhanger! Onlangs heeft Laura met behulp van een aantal bookstagrammers het omslag onthuld, met daarbij ook alvast de flaptekst. Ik wacht met spanning op de rest van het aanbod van Clavis voor aankomende periode, maar dit boek móest ik nu alvast op het lijstje zetten!

Vergif
Jennifer Donnelly
Uitgeverij: de Fontein
Genre: fantasy
Uitgave: paperback

Release datum: 7 april 2021
Nieuwprijs: €18,99

Van dit boek weet ik eigenlijk niet zoveel te vertellen en ik weet ook nog niet of ik het ga kopen. Het is geschreven door dezelfde auteur als 'Stiefzus', en het zijn beiden hertellingen van bekende sprookjes. Daar ben ik doorgaans nogal fan van, dus op zich ben ik ook best benieuwd naar deze bewerking van Sneeuwwitje.

Zout
Doreen Hendrikx
Uitgeverij: Pelckmans uitgevers
Genre: contemporary
Uitgave: paperback

Release datum: april 2021
Nieuwprijs: €18,50

Voorjaar 2021 lijkt wel hét moment waarop de Bookstagrammers die ik al een tijdje volg, met hun debuut komen. Zo ook Doreen, voor mij vooral bekend als @prozaly. Haar debuut gaat over de negatieve keerzijde van social media, en er zit een biseksuele relatie in verwerkt. Klinkt mij in elk geval al erg goed!

Unsinkable
Lotte van den Noort
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: historische fictie
Uitgave: hardcover

Release datum: 14 april 2021
Nieuwprijs: €18,99

Ein-de-lijk. Lotte haar boek komt uit! Al in mei verkondigde ze het fantastische nieuws dat haar nieuwste werk bij Hamley Books zal verschijnen. In juni onthulde ze de cover, en in het voorjaar volgt dan eindelijk het boek zelf. Het verschijnt op 14 april, de dag dat de Titanic de ijsberg raakte in 1912. Het gaat over een complottheorie over de Titanic, erg origineel. Historische fictie is me nog vrij onbekend, maar ik kijk ernaar uit om er kennis mee te maken!

Ik ben autastisch!
Bianca Toeps & Esther Walraven
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: non-fictie jeugd
Uitgave: hardcover met stofomslag

Release datum: 2 april 2021
Nieuwprijs: €18,99

Als autist ben ik altijd erg blij als er een nieuw boek over dit onderwerp wordt aangekondigd. Ik ben ook erg fan van Bianca's eerste boek; 'maar je ziet er helemaal niet autistisch uit'. Een non-fictie over autisme dat ondertussen behoorlijk bekend is geworden. Dit nieuwe boek heeft ze geschreven samen met Esther, en het is eigenlijk gewoon een kinder-versie van het eerste boek. Ik ben benieuwd hoe ze dit hebben bewerkt, en hoop vooral dat mini-auti's er herkenning in zullen vinden.

Mei

Een hart zo vurig
Brigid Kemmerer
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: fantasy
Uitgave: hardcover

Release datum: 14 mei 2021
Nieuwprijs: €19,99

Yes, het vervolg op 'Een vloek zo eenzaam'! Terwijl ik dit typ, heb ik dat boek bijna uit en ik vind het ontzettend gaaf. Ik kijk daarom ook uit naar het vervolg, dat verteld wordt vanuit twee nieuwe perspectieven. Ik ben ook zeer benieuwd naar hoe Blossom Books dit boek gaat vormgeven, want deel één is met de speciale folie en prachtige tekening op de schutbladen een echt pareltje.

Girl 6
Miriam Mous
Uitgeverij: Best of YA
Genre: thriller
Uitgave: hardcover

Release datum: 12 mei 2021
Nieuwprijs: €9,99

Er komen steeds meer novelles uit; dunne boekjes die ontzettend spannend zijn, speciaal voor jongeren die niet graag lezen. Blossom Books doet dit met hun Shorties, en Kluitman heeft al een flinke reeks uitgegeven. Nu komt ook Best of YA met hun eerste dunne boeken, die zij XS noemen. Dit boek in het bijzonder spreekt mij aan, omdat het een soort spin-off is van het bekende 'Boy 7', een enorm spannende sci-fi-achtige thriller.

De YA-titel van Leopold was niet voor mij weggelegd, maar wat ik wél interessant vond in hun brochure, was de actie die ze van 1 februari tot 30 april organiseren. Dan zijn namelijk de boeken 'The Iron Sisters', 'Zij ging dood en ik bleef leven', 'Ash Princess' en het vervolg 'Lady Smoke' slechts €10, in plaats van €18,99. Ik las de laatste twee boeken en vond die erg leuk, dus hou dit zeker in de gaten!

 

Naar welk nieuw boek kijk jij het meeste uit?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lotte van den Noort0
2 jaar geleden

Super tof gedaan deze blog! Je doet dat echt leuk, Rieneke ♡ x