Alles over de nieuwe 'Mijn wereld vol boeken'

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 12:02

Jaaa! Het is zover! Na lang en hard werken kan ik jullie nu eindelijk meer vertellen over Mijn wereld vol boeken. En dan bedoel ik dus de nieuwe, verbeterde versie van de eerste Mijn wereld vol boeken van afgelopen jaar. Jullie waren daar zó enthousiast over, dat ik in januari al de vraag kreeg of ik voor 2022 opnieuw een reading journal ging maken. Dat is gelukt! De test-lezers hebben hun feedback gegeven, de puntjes zijn op de 'i' gezet en de proefdruk is binnen. Ik ben super trots op het eindresultaat, want het is nog gaver geworden dan het eerste! Wil jij alles weten over de afwerking van het boek, de inhoud en upgrades? Lees dan snel verder!

Afwerking

Het invulboek bestaat uit 152 pagina's. Da's een stukje minder dan vorig jaar. Voordeel; hij past nu door de brievenbus! Bovendien heb ik de vermindering van de pagina's doorgerekend in de verkoopprijs, dus al met al is het boek goedkoper dan vorig jaar. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je dingen gaat missen. Het is nog steeds een goedgevulde journal.

Mijn wereld vol boeken heeft net als vorig jaar een ringband. Dat is handig, want dan kun je het boek volledig platleggen om het in te vullen. Veel makkelijker dan opbollend papier zoals bij paperbacks of hardcovers! De spiraal is zelfs wat steviger, doordat het boek minder dik en minder zwaar is. Bij de vorige versie raakte het soms los, waardoor er pagina's uitvielen. Als het goed is, gebeurt dat nu niet meer! Nog een leuk weetje; de ringband is zwart in plaats van wit. Dat past lekker bij het stoere ontwerp van de kaft.

Ook het papier is hetzelfde gebleven. Het is twee keer zo dik als printerpapier, wat betekent dat je geen last zult hebben van doordrukkende inkt. Want wat is er nu vervelender dan door je papier kunnen lezen wat je op de pagina ervoor hebt opgeschreven? Juist, daar doen we dus niet aan.

Aanpassingen & verbeteringen

Eerst maar eens snel die vraag beantwoorden; 'hoe komt het dat het boek dunner is?'. Dit komt door een aanpassing bij de review pagina's. Ikzelf, en met mij vele anderen, hadden in de 2021-editie moeite met het invullen van de lange review pagina's, dus heb ik ze ingekort. In plaats van een dubbele pagina, heb je nu een enkele om je bevindingen kwijt te kunnen. Alle onderwerpen kun je nog steeds beoordelen -omslag, verhaal, personages, wereld, schrijfstijl- doormiddel van sterren, maar er zijn minder schrijflijnen. Minder overweldigend om in te vullen én het boek wordt er goedkoper van. Een win-win situatie! Oh, en denk je aan die 70 review pagina's niet genoeg te hebben? Geen nood! Voorin het boek vind je alle info die je nodig hebt om gratis extra pagina's te downloaden en uit te printen.

Daarnaast heb ik een verandering doorgevoerd met de categorieën. De pagina's zijn nog steeds ingedeeld per categorie met elk z'n eigen kleur. De kleuren zijn alleen wat meer door elkaar gehusseld. Zo kom je na elke 10 review pagina's vanzelf een invullijstje tegen, zodat je ze minder snel over het hoofd ziet of vergeet in te vullen. De lijstjes die je aan het einde van het jaar invult zijn naar het einde van het boek verhuisd. Klinkt ingewikkeld? Maak je geen zorgen, ik heb een handige inhoudsopgave voorin het boek toegevoegd.

Ook een aantal invullijstjes hebben hier en daar wat aanpassingen ondergaan waardoor ze nog leuker zijn geworden. Een paar voorbeelden: er zijn vier korte bingo's in plaats van twee grote, je kunt nu je favo quotes in sierlijsten invullen in plaats van op een witte pagina en er zijn nieuwe opties bij de 'Ik daag mezelf uit!'.

Nieuwe toevoegingen

Dit boek draait om vernieuwing. Het moet uiteraard leuk zijn voor de mensen die er voor het eerst kennis mee maken, maar ook voor iedereen die de vorige versie heeft. En met alleen maar dezelfde pagina's lukt dat natuurlijk niet. Daarom heb ik een aantal nieuwe dingen bedacht en toegevoegd. Wil je het nog niet weten? Lees dan niet meer verder en bestel gewoon nu al jouw exemplaar, haha!

Dit ben ik - een spread waarbij je jezelf als boekenliefhebber voor kunt stellen, en jouw betekenissen voor je sterrenbeoordeling op kunt schrijven.

Beste boek van het jaar - een tabel waarmee je kunt bepalen welk boek jouw favoriet van het jaar was.

Dit jaar in pixels - een raster waardoor je door het inkleuren van de hokjes kunt zien hoeveel boeken van bepaalde genres je las.

Jaar statistieken - een pagina om aan het einde van het jaar terug te blikken.

Favo personages - twee spreads met invullijstjes over je favo hoofdpersonen, bijpersonages, slechteriken en koppeltjes.

Favo's per genre - zes top 5 lijstjes waar je je favoriete boeken van verschillende genres op kunt schrijven.

Wegwijzer - een toffe tekening waarin je plaatsen uit boeken op kunt schrijven die je zou willen bezoeken.

Leeslijst - een lange lijst die je kunt invullen zoals je zelf wilt; schrijf hier al je ongelezen boeken op, de boeken die je bij de bieb wilt lenen, boeken die je wilt lezen naar aanleiding van een challenge, enz. Jij bepaalt het helemaal zelf, en je kunt ze afvinken wanneer je ze uit hebt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marlies Hartman
een jaar geleden

Hoi hoi, wat een super tof boekje! Waar kan ik deze kopen?

Rieneke Speulman
een jaar geleden

Hoi Marlies!

Op deze pagina kun je meer lezen over het bestellen: https://www.rienekespeulman.nl/mijn-wereld-vol-boeken-info

Het komt erop neer dat je mij je bestelling mailt naar mijnwereldvolboeken@gmail.com. Vermeld daarin je naam, adres en welke variant (de reguliere editie is helaas uitverkocht, ik heb nog wel boekjes met een kleine of grote snijfout op voorraad).

Ik zie je mail graag in m'n inbox verschijnen!

Groetjes, Rieneke