Releasekalender voorjaar 2022

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 18:46

Ben jij al klaar voor het voorjaar? Dit jaar is nog maar net begonnen, maar alle nieuwe titels en plannen vliegen je al om de oren. Ben je net als ik een beetje overweldigd door alle info die uitgeverijen op je afvuren? Lees dan zeker even verder, want in deze blog heb ik zoveel mogelijk Nederlandstalige YA en fantasy verzameld! Zo kun je makkelijk kiezen welke boeken er op je verlanglijstje komen en wanneer je ze kunt verwachten.


Februari

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam
Stefan Raatgever
€17,99 hardcover
1 feb. ~ is nu te koop!

Een bijzonder boek met LHBTQ+ thema, over een jongen die gevoelens krijgt voor een andere jongen.

Zo lief als de dood
Holly Jackson
€15,00 paperback
3 feb. ~ is nu te koop!

Yes, het derde boek over Pip is hier! In Zo lief als de dood wordt ze achtervolgd door een stalker... Oh, ook leuk; het eerste boek Moordgids voor lieve meisjes krijgt een goedkope midprice editie!

Het IJzerzwaard
Julie Kagawa
€19,99 paperback
10 feb. ~ is nu te koop!

In dit nieuwe deel uit The Iron Fey: Evenfall  serie volgen we elfenprins Ash, wiens zoon wordt vermist. Zullen zijn vrienden en hij het kwaad kunnen verslaan?

De hartstocht van Monty en Percy
Mackenzi Lee
€9,99 e-book only
14 feb. ~ is nu te koop!

In deze e-novelle (met de fantastisch lange titel) gaat het liefdesverhaal verder waar De grand tour van Henry Montague stopte. Hoe cute?!

Huis van lucht & adem
Sarah J. Maas
€24,99 paperback
15 feb. ~ is nu te koop!

Eindelijk is hier het langverwachte vervolg op Huis van aarde en bloed! Een lekkere dikke fantasy die heel populair is onder YA-lezers, maar eigenlijk voor een iets oudere doelgroep is.

De gevangene van Vallenia
Lynette Noni
€22,99 hardcover
22 feb. ~ is nu te koop!

We kunnen bijna verder lezen hoe het met Kiva verdergaat! Dit is namelijk het vervolg op De genezer van Zalindov. En ook dit boek krijgt, net als deel één, een fantastische limited editie. 


Maart

Gallant
V.E. Schwab
€20,00 hardcover
1 mrt. ~ is nu te koop!

Addie LaRue fans opgelet! Er komt een nieuw boek van deze auteur in het Nederlands; Gallant! Dit mysterieuze verhaal krijgt een waanzinnige limited editie.

Luna, Het volk van de jaguar
Lies Vervloet
€20,00 hardcover
3 mrt. ~ is nu te koop!

Vond je Luna, Schaduw van de maan mooi? Dan is er goed nieuws, want hier is deel twee uit deze serie!

De storm van de echo's
Christelle Dabos
€24,99 hardcover
4 mrt. ~ verplaatst naar 26 sept.

Deel vier van de Spiegelpassante is er! Fans hebben hier lang naar uitgekeken en komen er nu eindelijk achter hoe alles afloopt.

Duisternis
Eva Linden
€20,00 hardcover
10 mrt. ~ is nu te koop!

Nieuw serie alarm! Dit is het eerste deel van een gloednieuwe YA fantasy-reeks. Het verhaal is losjes gebaseerd op het bekende spel Dungeons & Dragons.

Supernerd 2, Forever nerd
Emmy van Ruijven
€18,50 paperback
14 mrt. ~ is nu te koop!

Hier is het vervolg op Supernerd, waarin Steph haar vriendin moet bevrijden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als werkelijk iedereen een demon kan zijn...

Thuis draag ik bij me
Cecile Korevaar
€18,99 paperback
15 mrt. ~ is nu te koop!

Dit bijzondere verhaal gaat over de reis die Syrische vluchtelingen afleggen. De auteur heeft de route zelf gelopen en met meerdere jongeren over hun reis gesproken. De eerste reacties zijn lovend. Dit belooft een waardevol boek te worden.

Heartstopper 4
Alice Oseman
€15,00 paperback
15 mrt. ~ is nu te koop!

Deze is voor iedereen die wel wat liefde kan gebruiken. Dit is het vierde deel van de graphic novel reeks over Nick en Charlie.

Water
Lara Reims
€20,00 hardcover
16 mrt. ~ is nu te koop!

Dit sci-fi verhaal is het vervolg op Lucht. Keuzes maken, macht en invloed staan centraal.

Twin Crowns, De ontvoering
Catherine Dolye & Katherine Webber
€19,99 paperback
17 mrt. ~ verplaatst naar 17 mei ~ is nu te koop!

Twee topauteurs bundelen hun krachten in een nieuw fantasy-duologie, waarvan dit het eerste deel is. Royalty, zussen en macht; een bijzondere mix

Dwaallicht
Jen Minkman & Bibi van Leeuwen
€19,99 paperback
21 mrt. ~ verplaatst naar 25 apr. ~ is nu te koop!

Jen Minkmans e-book uit 2021 wordt omgetoverd tot de eerste graphic novel voor DVP! Fenna ontmoet Ester wanneer ze bij haar oma in Tsjechië logeert. Maar heeft haar verliefdheid een kans als ze in verschillende werelden leven?

Rijk van vlees en vuur
Jennifer L. Armentrout
€25,00 paperback
22 mrt. ~ is nu te koop!

Dit is het vervolg op Uit bloed en as, waarin je verder kunt lezen over Poppy. Let wel op; deze populaire fantasy-reeks is voor een iets oudere doelgroep bestemd.

Zoek het uit, Chloe Brown
Talia Hibbert
€16,99 paperback
29 mrt. ~ is nu te koop!

De bekende Brown Sisters serie wordt dit jaar vertaald! Deze roman-reeks voor een iets oudere doelgroep gaat over de liefde en zit vol verschillende belangrijke representaties.

Ketting van ijzer
Cassandra Clare
€34,99 hardcover
30 mrt. ~ is nu te koop!

Lees verder na Ketting van goud, in het tweede deel van de Laatste Uren serie van Cassandra Clare! Deze auteur is bekend om haar Schaduwjagerswereld, waar dit boek ook weer bij hoort. Het komt zowel in prachtige limited editie als in paperback.

Tot uw dienst
Denise Marinus
€23,95 hardcover
31 mrt. ~ is nu te koop!

Al twee keer werd dit vervolg op Zoals u wenst uitgesteld door papiertekorten, maar als het goed is verschijnt dit royalty boek eind maart! Jules gaat met prinses Constance mee naar een privéschool, waar al snel nieuwe geheimen aan het licht komen.


April

De Koningin
Ahmet Chakioglou
€17,95 paperback
11 apr. ~ verplaatst naar 15 sept.

In het vervolg van De Korf lees je verder over Zilver. Hij is teruggekeerd naar het heden, nadat hij een vreselijke toekomst heeft gezien. In dystopisch Nederland staat een burgeroorlog op het punt te beginnen.

De kroon en de droom
Jana Hoch
€20,99 hardcover
12 apr. ~ is nu te koop!

Het verhaal van Grace gaat verder in dit vervolg op De kroon en het hart. Deze romantische trilogie wordt vergeleken met de bekende Selectie-serie en zit vol glamour, passie en paarden.

De Gifgave
Rani de Vadder
€20,00 hardcover
14 apr. ~ is nu te koop!

Het eerste deel in een nieuwe serie van de auteur van Toxine. Beenderbezweerder Zaya wordt opgepakt en moet de gevreesde transformatie tot gifgenoot ondergaan. Aspsers opdracht kan alles veranderen.

Het Koninkrijk der bruggen
Danielle L. Jensen
€22,99 hardcover
19 apr. ~ is nu te koop!

Prinses Lara trouwt met koning Aren om als spion zijn koninkrijk ten val te brengen. Maar wanneer ze haar echtgenoot en het land beter leert kennen, slaat de twijfel toe. Het eerste deel in een nieuwe serie, uitgegeven in prachtige limited editie.

De pijn die wij verbergen
Monica Haak
€20,00 hardcover
22 apr. ~ is nu te koop!

Fleur worstelt met angsten sinds ze steeds vervelendere berichten krijgt op sociale media. Haar beste vriend Matt struggelt tegelijkertijd met zijn studiekeuze. Van de auteur van Voor tranen heeft niemand tijd.

Elfenstof
Carrie Jones
€18,50 paperback
22 apr. ~ is nu te koop!

Zara wordt gestalkt, maar haar moeder denkt dat ze het verzint en stuurt haar naar haar grootmoeder. De stalker blijkt echt te zijn en iets met magie te maken te hebben...

Joann's weg naar zelfliefde
Joann van den Herik
€20,00 hardcover
22 apr. ~ is nu te koop!

In deze non-fictie neemt curvy-model Joann je mee in haar weg naar zelfliefde. Als jong meisje kreeg ze vaak negatieve reacties over haar uiterlijk. Een project op school over bodypositivity zorgt voor een ommekeer.

Verguld
Marissa Meyer
€24,99 hardcover
28 apr. ~ verplaatst naar 13 mei ~ is nu te koop!

Sprookjes-koningin Marissa Meyer komt met een nieuwe hervertelling. Deze is gebaseerd op Repelsteeltje, en wordt uitgegeven in een limited editie waarin het thema 'goud' is. Het wordt werkelijk een pareltje!

Fluisterwoud
Jennifer Murgia
€18,50 paperback
29 apr. ~ is nu te koop!

Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is...


Mei

Dief van de nacht
Holly Black
€22,99 hardcover
3 mei ~ verplaatst naar 21 juni

Dief van de nacht is geschreven door Holly Black, bekend van De Wrede Prins. Dit boek is echter voor volwassenen bestemd. Het gaat over schaduwen, moord en twijfel.

Ga gewoon wat leuks doen
Aafke Romeijn
€19,99 paperback
3 mei ~ verplaatst naar 31 mei ~ is nu te koop!

Het vijfde deel van de Hoofdzaken-serie gaat over depressie. Eén op de vijf Nederlanders krijgt hier ooit mee te maken. In dit boek duikt auteur Aafke in de geschiedenis, de klinische uitleg van de DSM en vertelt ze haar eigen verhaal. 

Amarant
Emmelie Arents
€20,99 hardcover
3 mei ~ is nu te koop!

Een dystopisch, alleenstaand verhaal van de auteur van Het Hart van de Adelaar en De Woestijndief. Over geheimen, lichamen en strijd tegen het systeem.

Nederlands omslag volgt

Bright
Jessica Jung
€18,99 paperback
10 mei ~ is nu te koop!

In dit vervolg op Shine lees je verder over Rachel en de K-pop wereld waar ze alles voor over heeft. Of toch niet? Een uitnodiging van de Fashion Week brengt haar andere grote droom aan het licht; een eigen kledinglijn. Maar hoe moet ze kiezen?

Een liefde
Arnaud Cathrine
€18,99 paperback
10 mei ~ verplaatst naar 31 mei ~ is nu te koop!

Een queer verhaal waarin een jongen voor het eerst echte liefde leert kennen. Een lekker eigentijds boek dat fijn leest door de appjes, lijstjes, dagboeken en voetnoten.

Het reservaat
Barbara Jurgens
€17,99 hardcover
10 mei ~ is nu te koop!

Een dystopisch verhaal. Sunny woont in Super City, waar iedereen altijd vrolijk is. Wanneer ze naar het Reservaat gaat, ontmoet ze een unhappy die een bijzondere aantrekkingskracht op haar heeft.

Wereld zonder water
Inge Sleegers
€20,99 hardcover
12 mei ~ is nu te koop!

Een dystopisch verhaal dat zich afspeelt in een wereld waarin water schaars is en meisjes aan een test worden onderworpen om hun plaats in de maatschappij te bepalen.

De belofte
Saskia Mouissie
€9,99 hardcover
17 mei ~ is nu te koop!

Douwe was altijd tevreden met de stoere verhalen die zijn moeder over zijn vader vertelde. Wanneer hij stiekem bij zijn oom op bezoek gaat, vertelt die iets wat zijn wereld op z'n kop zet. Maar is zijn oom te vertrouwen? Dit is het vijfde boek in de Best of YA XS serie.

De nacht van de vuurvliegjes
Jeroen van Unen
€17,99 paperback
17 mei ~ verplaatst naar 17 januari

In dit slotdeel van de Nachtuilen-serie staat Tobias voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Hij weet niet wie hij moet vertrouwen en komt voor de moeilijkste keuze van zijn leven te staan.

Boy Queen
George Lester
€19,99 paperback
25 mei ~ is nu te koop!

Wanneer de onzekere Robin met zijn vrienden een dragshow bezoekt, ontdekt hij dat deze manier van expressie wel eens bij hem kan passen.

Zo moet het zijn
Becky Albertalli & Adam Silvera
€18,99 paperback
26 mei ~ is nu te koop!

Twee jaar na Wat als dit het is, lopen Arthur en Ben elkaar opnieuw tegen het lijf. Ze zijn nooit gestopt aan elkaar te denken, ondanks de toekomstdromen die ze aan het verwezenlijken zijn. Is dit misschien hoe het moet zijn?

Anders, beter
Lisa van Campenhout
€18,99 paperback
31 mei ~ verplaatst naar 23 juni

Maja gaat na een vechtpartij op school tijdelijk bij haar oom en tante in Amsterdam wonen. En bij haar nicht, tegen wie ze enorm opkijkt. Maar iedereen doet afstandelijk en er gebeuren rare dingen. Wat verbergt haar familie voor haar?

In het vervloekte hart
Rima Orie
€21,99 hardcover
31 mei ~ verplaatst naar 10 juni ~ is nu te koop!

Priya is een bloedkind en is in staat zielen te bespelen. Dit is echter verboden, dus houdt ze het geheim. Totdat ze wordt gerekruteerd voor het leger, waar ze een speciale opleiding krijgt voor bloedkinderen. Al snel komt ze erachter dat er een groot en dodelijk gevaar is.

Dromen in Tokio
Emiko Jean
€19,99 paperback
31 mei ~ is nu te koop!

In het vervolg op Tokio voor altijd denkt Izzy alles voor elkaar te hebben. Wanneer dat plotseling verandert, probeert ze alles in goede banen te leiden. Ze zal een manier moeten vinden om haar eigen weg te banen en haar hart te volgen.

Naar welke boeken kijk jij het meeste uit?

Deze blogpost is gebaseerd op de catalogi van uitgeverijen en data op libris.nl. Dit is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden. In deze lijst zijn heruitgaves niet opgenomen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.