Dankwoord 'Mijn wereld vol boeken' 2022

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 18:05

Wauw, wat een jaar! Het is bijna onvoorstelbaar, maar alweer een jaar geleden begon ik met het maken van de Mijn wereld vol boeken voor 2022. Het was weer een fantastische reis waar ik veel van heb geleerd. Ja, zelfs bij deze tweede editie was er nog genoeg te ontdekken! Allereerst pakte ik de marketing wat serieuzer aan door een apart Instagram-account boordevol posts op te zetten. Er kwam een pre-order met exclusieve pen én er ontstond een samenwerking met een ander gaaf bedrijf! Er waren ook een aantal tegenslagen; boeken die alsmaar niet geleverd werden bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een foutieve druk van maar liefst 100 exemplaren?! Ik heb echt even een paniek-momentje gehad toen ik dat ontdekte. Maar gemiddeld genomen ging alles super goed. Wie had gedacht toen ik vorig jaar 64 boeken verkocht, ik nu aan 258 bestelde boeken zou komen? Zelfs alle boeken met een snijfout zijn verkocht én er moest een tweede druk komen!

Dit project was me nooit gelukt zonder hulp van verschillende mensen. En omdat je geen dankwoord kwijt kunt in een invulboek, wil ik ze via deze blogpost in het zonnetje zetten.

Aan iedereen die me heeft geholpen

De eerste Mijn wereld vol boeken was nog maar net bij de eerste mensen aangekomen, of ik kreeg al de vraag of ik voor 2022 een nieuwe editie zou gaan maken. Dat enthousiasme zorgde al snel voor een enquête waarin ik zowel van kopers als niet-kopers nuttige feedback en tips kreeg. Bij deze enquête kon je je ook opgeven om testlezer te worden. Testlezers zijn onmisbaar; zij zorgen voor een frisse blik op het ontwerp waar ik al wekenlang met mijn hoofd in zit. Zij stippen opvallende dingen aan, geven laatste tips voor toevoegingen en voorzien me van kritische feedback. Daarom wil ik als eerste mijn lieve testlezers bedanken! 

Crissy (@booksofcriss), bedankt voor je enthousiaste reactie en je fantastische unboxing video op je YouTube kanaal. Tessa (@belgiumbibliophile), bedankt voor je kritische blik als groot boekblogger en je extra check voor de Vlaamse lezers. Lisanne (@mini_bookjunkie), bedankt voor je cheerleading en het vele sparren in de insta-chat. Floor (@thebooksonthegram), bedankt voor het bekijken met je professionele vormgeef-blik. Lotte (@lottevandennoort_auteur), bedankt voor het zelfvertrouwen dat je me hebt gegeven en het meedenken over het onderneem-gedeelte. 

 

Daarnaast hebben mensen in mijn directe omgeving een belangrijke rol gespeeld voor het succes van Mijn wereld vol boeken. Bedankt aan mijn lieve broertje voor je ongelooflijke geduld wanneer ik weer eens volledig in de stress zat. Je nuchtere opmerkingen hebben meer dan eens de vlam uit de pan gehaald. Ook een dikke dankjewel aan mijn begeleider die me telkens hielp met mijn planningen waardoor alles haalbaar bleef. Aan opa; bedankt voor het aanbieden om geld te uit te lenen zonder rente om in de beginfase te investeren in het project. Het is niet nodig geweest, maar het gebaar vond ik ontroerend.

En als laatste, maar zeker niet de minste: Marieke, mijn moeder. Je bent werkelijk onmisbaar geweest voor dit project. Je verzorgde alle binnengekomen mails, hield de betalingen bij en hielp elke keer weer met inpakken en alles wegbrengen. Je hebt er bijna evenveel werk aan gehad als ik. Het zou al ongelooflijk zijn als dat alles was, maar naast alle werkzaamheden hield je me ook nog eens met beide voeten op de grond. Je steunt me in mijn ideeën en kijkt mee naar wat kan. Je helpt me zodat ik me aan mijn planningen hou en buigt mijn paniek-momenten om naar oplossingen. En je zorgt dat ik me daarnaast genoeg op school blijf focussen, ook niet onbelangrijk. Je bent een ster en ik beloof bij deze plechtig dat ik je als dank meeneem naar een musical die we allebei willen zien.

Aan iedereen die enthousiast was

Het is bijna onwerkelijk hoeveel boeken er dit jaar verkocht zijn! Ik had nooit verwacht dat het aantal van vorig jaar bijna zou verviervoudigen. Maar echt, hoe dan?! Ik ben jullie stuk voor stuk enorm dankbaar voor het bestellen van een exemplaar. Ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen in mij en het boek, voor jullie geduld wanneer er iets niet helemaal lekker liep en de onwijs lieve mailtjes die jullie schreven bij jullie bestellingen. Jullie hebben mijn droom echt waargemaakt!

Dat zoveel mensen het boek hebben kunnen kopen, komt uiteindelijk ook door jullie allemaal. Iedereen die stories heeft gedeeld, die berichtjes stuurde naar vrienden of reageerde op posts waarbij iemand een invulboek zocht en dit boek noemde als tip: dank jullie wel! En wat ook fantastisch blijft, is het zien van jullie foto's. Zo leuk om een inkijkje te krijgen in hoe anders iedereen het gebruikt! Ik word blij van alle foto's, en sommigen zijn werkelijk een waar kunstwerk.

Deze vijf foto's zijn als voorbeeld; er staan nog veel meer prachtige foto's op Instagram! 

Nog even een dikke shout-out naar Billy (@thereadingcowgirl) voor het delen van video's op TikTok, waardoor het boek ook daar bekend werd. Verder nog een dankjewel aan Pamela (@pamela_sharon_auteur), Lotte (@lottevandennoort_auteur) en Linsey (@boekenbeauty) voor het houden van een winactie met het boek, door zo reclame te maken en tegelijk de verkoop te supporten!

Korte samenvatting: bedankt iedereen!

Tip: zelf een leeslint maken

Bij meerdere mensen las ik dat ze het soms lastig vonden om bij te houden waar ze in het boek gebleven zijn. Als oplossing had ik daarvoor een boekenlegger in het boek gedaan (bij de reguliere editie). Zo kun je makkelijk bijhouden welke review pagina er als volgende aan de beurt is. 

Toch is ook het idee om er een leeslint in te doen vaker langsgekomen. Helaas is het niet mogelijk om bij de drukker een leeslint in een ringband te laten maken. Maar gelukkig kun je dit heel makkelijk zelf doen! Hieronder leg ik uit hoe je dat doet.

Benodigdheden

- lint/draad

- schaar

- je invulboek

Stap 1

Open je boek op bladzijde 76-77. Dit is precies in het midden.

Stap 2

Haal je lint/draad door de bovenste ring. Leg hier een strak knoopje in. 

Stap 3

Knip je lint/draad af naar gewenste lengte. Tip; doe dit niet te kort, zorg dat het uitsteekt aan de onderkant van je boek. Als je wilt, kun je een kraal of bedel onderaan je lint/draad knopen. De zwaarte hiervan houdt je lint/draad beter naar beneden.

Stap 4

Leg je lint/draad bij de gewenste pagina, bijvoorbeeld bij de volgende review pagina om in te vullen. Zo zie je precies waar je gebleven bent.

Tadaa: je leeslint is klaar!

Variatie idee

Vind je een vaste knoop in het midden van het boek niet mooi of handig? Je kunt je lint/draad ook vastmaken aan een kleine paperclip of een ijzerdraadje. Deze kun je telkens loshalen van je ringband en verplaatsen.

Een volgende editie...?

Ook dit jaar heb ik alweer vaak de vraag gekregen of er voor volgend jaar een nieuwe editie op de planning staat. Het antwoord daarop is 'ja'. Wel moet ik daar nog even een kleine toevoeging bij zetten. Volgend jaar is namelijk ook het examenjaar van mijn opleiding, waarin ik acht maanden stage zal lopen. Het ontwerpen komt wel goed, maar hoe de verkoop vorm gaat krijgen, is nog wat onzeker. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen jullie weer blij te kunnen maken met een invulboek!

Om zeker te weten dat alles naar wens is, heb ik opnieuw een enquête gemaakt. Hierin kun je laten weten wat je graag in een reading journal zou zien. Zo help je mij om de volgende editie nóg een beetje mooier, handiger en leuker te maken! Helaas kan ik niet voor iedereen het perfecte boek maken, maar ik neem alle ideeën en tips zeker mee in de keuzes die ik maak voor de nieuwe editie. Deze enquête is geschikt voor iedereen die het boek (of de 2021 editie) heeft, maar ook voor iedereen die 'm niet heeft.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.