Dit is Mijn wereld vol boeken

Yes! Het is me gelukt! Na het overweldigende succes van Mijn wereld vol boeken in 2022 is er een nieuwe editie gekomen om je leesjaar in 2023 in bij te houden.

Dat was nog even hard werken. Er moesten belangrijke keuzes worden gemaakt, waarin ik zoveel mogelijk van de feedback uit de enquête over het boek van 2022 mee wilde nemen. Ik spendeerde uren achter mijn laptop om alle pagina's mooi vorm te geven. Dankzij de tips van mijn testlezers deed ik last minute nog een aanpassing in het kleurenpalet. Ik ben super trots op hoe het nieuwe boek geworden is en kan niet wachten om jullie meer te vertellen over deze geüpgradede versie.

Wil jij alles weten over de afwerking, inhoud en aanpassingen ten opzichte van de vorige editie? Lees dan snel verder!

Afwerking

Het invulboek heeft 156 goedgevulde pagina's. Het is een lekker compleet, maar ook compact boek. Hierdoor past het door de brievenbus én kan je het overal mee naartoe nemen!

Ook dit jaar heb ik gekozen voor lekker dik papier voor het binnenwerk. Het is twee keer zo dik als printerpapier, waardoor je geen last hebt van inkt die doordrukt op je pagina's. Want eerlijk, wat is er bij een invulboek nu vervelender dan dat?

De kaft is een dun karton, ietsje dikker dan een kaart. Het heeft een matte afwerking. Deze laag beschermt de kaft tegen een spatje koffie (of thee natuurlijk).

Mijn wereld vol boeken is het enige Nederlandstalige reading journal met een ringband. Hierdoor kun je het boek plat openleggen. Zo heb je geen last van opbollend papier tijdens het schrijven, zoals je dat wel hebt bij een hardcover of paperback. Hoe handig! Als je het boek dubbelklapt, zit de ringband je niet eens in de weg. Oh! En de ringband heeft weer een zwarte coating. Dat past mooi bij het ontwerp van het boek.

 

Aanpassingen & verbeteringen

Eén van de belangrijkste punten uit de enquête ging over de indeling van het boek. Mijn wereld vol boeken is ingedeeld in drie categorieën, die elk hun eigen kleur hebben. Dat is lekker overzichtelijk, dus dat houd ik ook zo. De pagina's stonden vorige keer door elkaar, wat speels was, maar ook verwarrend. Daarom heb ik ze nu per categorie gebundeld. Je komt eerst langs de paarse pagina's met alle jaarlijstjes, dan heb je het turquoise blok voor de reviews en als laatste de groene pagina's met leuke invullijstjes en challenges. De categorieën zijn opgesplitst met een beginblad, maar je vindt de pagina die je zoekt ook in de inhoudsopgave.

Daarnaast heb ik een aantal pagina's van verbeteringen voorzien. Zo staat de bingo niet meer vol met titels van boeken, maar met thema's, is de serieslijst lekker lang geworden, kun je per maand het totaalbedrag dat je hebt uitgegeven aan boeken opschrijven en zul je aanpassingen zien bij onder andere de Dit ben ik en de Beste boek dit jaar pagina's.

 

Nieuwe toevoegingen

Naast de verbeteringen op de pagina's heb ik ook een paar nieuwe bladzijden toegevoegd. Dit zijn de dingen die jullie aangaven te missen, pagina's die eerst als printable gebruikt konden worden of dingen die ik zelf het boek nóg leuker vond maken.

Leestracker - een tabel waarop je bij elke dag van het jaar in een hokje in kunt vullen of je die dag gelezen hebt. Hoe je dit doet bepaal je lekker zelf. Vul je het aantal gelezen bladzijden in? Kleur je een vakje wanneer je gelezen hebt die dag? Kies je een kleur per boek of genre? Of gebruik je het misschien liever als mood tracker? De keuze is aan jou!

Inhoud reviews - een spread voorafgaand aan de review pagina's waarbij je bij elk paginanummer kunt opschrijven welk boek je hebt gereviewd. Super handig voor als je een boek terug wilt lezen!

Regenboog challenge - meer challenges toevoegen was een ander groot punt uit de enquête, en dit is daar één van. In dit blokje onderaan de Ik daag mezelf uit pagina schrijf je bij zes kleuren op welk boek je daarvoor gelezen hebt. Of je gaat voor een boek met de kleur op de kaft of in de titel bepaal je helemaal zelf!

Uit eigen kast challenge - nog een veelgevraagde challenge, waarbij op deze pagina ruimte is om tot veertig boeken op te schrijven. Hoeveel je er invult is aan jou!

Alfabet challenge - een spread waarbij je bij elke letter van het alfabet een boek op kunt schrijven. Haal jij ze allemaal in een jaar? Van mij mag je bij de Q, X en Y elk boek nemen met die letter in de titel!

 

Bestellen per set

Voorbeeld; dit is de set 'Complete box'

Het zal je vast niet zijn ontgaan; alles wordt duurder. Papier is daar geen uitzondering op, helaas. Ook Mijn wereld vol boeken is als gevolg hiervan iets duurder geworden vergeleken met vorig jaar. Dat zijn puur de drukkosten. Je kunt je voorstellen hoe erg ik hiervan baalde toen ik er achterkwam.

Daarom heb ik iets heel leuks bedacht. Sets! Je kunt jouw exemplaar van Mijn wereld vol boeken bestellen in vier verschillende sets. Ben jij net als ik gek op mooie, handige en bij het boek passende goodies? Of lees je meer dan 75 boeken en wil je graag extra review pagina's om je boeken op te schrijven? Er is voor elk wat wils! Op deze pagina lees je er alles over.

Het bestellen is door deze sets ook een beetje anders geworden. Dat doe je nu niet via de mail, maar via het formulier op deze pagina. Het bestellen is nu dus nog makkelijker! Je kunt niet meer per ongeluk informatie vergeten, waardoor je bestelling geen vertraging oploopt. Wanneer je bestelling binnen is, ontvang je van mij een betaalverzoekje via de mail. Meer hierover lees je op de bestelpagina.

Als je nog vragen hebt, mag je die hieronder stellen of mailen naar mijnwereldvolboeken@gmail.com.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.