Home » Over mij

Hey hallo!

Mijn naam is Rieneke Speulman. Aan het eind van de zomer van 2002 werd ik geboren in Zeist. Daar woon ik nog altijd met veel plezier.

Mijn liefde voor verhalen begon al heel vroeg, en tegenwoordig pak ik mijn bezigheden daaromheen wat serieuzer aan. Zo blog ik over de boeken die ik lees, en over het onbegrip over mijn autisme dat ik vaak ervaar. Ook volg ik de opleiding Crossmedia aan het Grafisch Lyceum in Utrecht, om daar te leren hoe ik verhalen kan vertellen in beeld. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik geen genoeg van krijgen! Op deze pagina kun je mij wat beter leren kennen.

Passie voor vormgeven

Rond mijn zevende ontdekte ik Paint en toen ik negen was maakte ik van de foto’s op mijn moeders computer stripverhaaltjes in PowerPoint. Ik wilde steeds meer kunnen op de computer, en ging van Paint naar gratis apps naar Photoshop. Zodra ik erachter kwam dat ik mijn beroep kon maken van vormgeven, was ik helemaal om! Photoshoppen is nog steeds één van mijn grote hobby’s, maar tegenwoordig leer ik nog veel meer op mijn opleiding Crossmedia aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Ik vind het heerlijk om alles wat ik op school leer in te kunnen zetten voor mijn eigen droomontwerpen. Mooie dingen maken voor mezelf of voor een ander, en van het proces intens genieten. 

Liefde voor boeken

De meeste privéprojecten die ik maak, hebben te maken met boeken. Als ik ook maar even tijd heb, duik ik weg in een YA-boek. Lezen over fantasierijke werelden, huiveringwekkende misdaden of bijzondere toekomstbeelden vind ik heerlijk. Ik blog over al die geweldige boeken, deel foto's op Instagram en praat er het liefst de hele dag over. Of ik heb het over mijn eigen schrijfproject. Sinds mijn achtste ben ik vastbesloten mijn eigen boek te schrijven en die droom heb ik nog altijd. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen een boek vindt waar die zichzelf in herkent. Na mijn autismediagnose vond ik veel non-fictie en jeugdboeken. Ik kwam amper boeken tegen over jongeren die niet vol zitten met liefdesrelaties en stereotypen. Zo'n boek probeer ik nu dus zelf te schrijven.

Vaardigheden en competenties

Heb je nog een vraag over mij? Of denk je dat ik je misschien kan helpen met jouw project? Stuur mij dan een e-mail of vul het formulier in op de contact-pagina.