K3 kalender

Opdrachtgever: Studio 100 (fictief/privé project)

Doel: nieuw K3 product op de markt brengen dat nog niet bestaat

Producten: kalender bestaande uit 12 bladzijden voor de maanden en een voorblad

januari 2019

Een aantal jaar geleden heb ik een K3-periode gehad. Na K3 zoekt K3 werd ik voor een poosje weer groot fan. Tegenwoordig heb ik er niet meer zoveel mee, maar toch ben ik dankbaar voor die tijd. Door alle andere fans die ik leerde kennen, ontdekte ik ook Photoshop en ontstond mijn liefde voor grafisch vormgeven. Deze kalender is het laatste wat ik van K3 ontworpen heb, daarna was ik geen fan meer.


Bekijk de afbeeldingen groter door erop te klikken!


Hoe ik het heb gemaakt

Perfectionisme tijdens het voorbereiden

Tijdens het maken van dit product heb ik mijn liefde voor lijstjes goed ingezet. Ik keek in mijn mappen welke foto's ik kon gebruiken en verdeelde deze over de maanden. Daarachter zette ik de kleuren voor de achtergrond. Ik heb geprobeerd ervoor te zorgen om passende kleuren en outfits te gebruiken bij de maanden. Zo koos ik voor wat langere kleding bij de koudere maanden en een kleur die bij de maand past.

Bij dit project valt goed te zien hoe perfectionistisch ik te werk kan gaan. Alle K3 meisjes staan even vaak op dezelfde plek. (Serieus, tel maar na. Klaasje staat vier keer in het midden, vier keer rechts en vier keer links. Net als Hanne en Marthe.)

Het ontwerpen van de kalender

Ik heb gebruik gemaakt van een achtergrond afbeelding die ik online vond en die is gemaakt door Studio 100. Zo past het perfect bij K3, en lijkt de kalender net echt, doordat het vaker gebruikt is in echte producten/ontwerpen. De kleur van de achtergrond heb ik telkens aangepast om van de kalender een vrolijk, kleurrijk geheel te maken; iets wat je vaker terug ziet bij K3 producten. De cijfers en stippellijnen heb ik elke keer mee gekleurd. Deze gaf ik steeds een van de donkerste tinten van de achtergrond.

Als laatste maakte ik het omslag. Ik heb geprobeerd om het '20 jaar K3' thema een beetje naar voren te laten komen, door gebruik te maken van de kenmerkende foto hiervan. De achtergrond heb ik wederom bewerkt, alleen deze keer heeft hij meerdere kleuren om het iets speelser te maken. Verder staat het K3 logo er natuurlijk groot op, met daaronder de naam van het product.

Ik plaatste de kalender op mijn fansite, zodat fans deze kalender zelf kunnen maken. Studio 100 heeft namelijk nooit een verjaardagskalender van de huidige K3 meisjes uitgebracht, en van mede-fans hoorde ik dat hier vraag naar was.

Let op; ik bezit geen rechten van deze afbeeldingen; zowel de foto's als de achtergronden zijn van Studio 100. Dit product is ook niet echt op de markt gebracht, en dat zal ook niet gebeuren. Deze kalender is gemaakt op fan-basis.